Отборът на Наполи записа важна победа в битката за титлата в италианската Серия А след като изтръгна 1:0 от Палермо в мач от 29-я кръг. За Наполи това бе втори пореден успех и общо чевърти мач без загуба, а съставът събра 64 точки на второто място в класирането и е на три от лидера Ювентус.

Тимът на Палермо с българина Ивайло Чочев в състава пък заема незавидното 17-о място във временното подреждане в Италия с едва 27 точки и вече осем мача няма победа в Серия А. Ивайло Чочев игра пълни 90 минути за Палермо в срещата с Наполи, а в 52-ата минута получи жълт картон.

Победният гол за Наполи бе дело на Гонсало Игуаин от дузпа в 22-ата минута на мача. Дузпата бе отсъдена за нарушение на Синиша Анджелкович и макара да бе определено като спорна, Игуаин бе безапелационен от бялата точка и така донесе успеха на Наполи.

Палермо опита да промени развоя на мача и търсеше своите шансове, като в 43-ата минута Франко Васкес получи хубав пас и стреля, но Пепе Рейна отгатна намеренията му и спаси вратата си.

След почивката Наполи също стигна до добро положение за нов гол, като в 51-ата минута Гонсало Игуаин стреля опасно, но ударът му бе блокиран от защитник. Пет минути по-късно Лоренцо Инсиние също пробва мерника си, но стражът на домакините Стефано Сорентино внимаваше и спаси.

Ивайло Чочев опита да пусна извеждащ пас към съотборник в 67-ата минута, но защитата на гостите предотврати опасността навреме, а малко по-късно опита и удар по посока вратата на Наполи, но без успех. До края вратарят на Палермо Сорентино пак трябваше да се намесва в 80-ата минута след удар на Драйс Мертенс и в крайна сметка Наполи триумфиа с 1:0.

В друга среща от 29-я кръг Лацио победи Аталанта с 2:0 с две попадения на Мирослав Клозе. Тимът на Лацио е осми в Серия А с 41 точки, а Аталанта, чиято негативна серия продължава, е 15-и с 30 точки в актива си.

Аталанта пропиля добра възможност да открие в 17-ата минута след пропуск на Марко Д'Алесандро, а две по-късно Алехандро Гомес също опита удар, но пак неточно.

Мирослав Клозе даде преднина на Лацио в 67-ата минута с точен изстрел от близко разстояние за 1:0, а крайното 2:0 бе оформено пак от него в петата минута на добавенто време на двубоя.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS