Лидерът в Серия А Наполи изненадващо приключи участието си в турнира за Купата на Италия. "Небесно-сините" отпаднаха от 1/4-финалната фаза на надпреварата след загуба с 1:2 от Аталанта на "Сан Паоло". Точни за гостите бяха Тимоти Госенс в 50-ата и Алехандро Гомес в 81-ата минута на срещата. Дрис Мертенс върна едно попадение в мрежата на "бергамаските" в 84-ата минута, но не успяха да изравнят и да доведат мача поне до продължения. 

Първата възможност се откри пред Наполи в 7-ата минута. Хосе Кайехон отправи удар по земя, но топката мина покрай гредата. “Бергамаските” не отсъпиха и четири минути по-късно Мартен де Роон отправи далечен удар, който обаче не попадна в целта.

Адам Унас на два пъти пробва да защити вратата на гостите. В 22-ата минута стреля, но топката мина встрани от вратата. Отново той минута по-късно бе изведен зад защитата на съперника и опита атрактивно – със задна ножица да откри резултата. Топката обаче отново не бе насочена достатъчно точно.

Осем минути по-късно пред Адам Унас се откри най-чистата възможност от началото на срещата. 21-годишният французин получи страхотен пас в наказателното поле, преодоля защитник на гостите и стреля от движение. Топката обаче се озова право в ръцете на Луиджи Сепе.

Футболистите на Аталанта също се активизираха и в 32-ата минута Андреас Корнелиус засече с глава центриране в наказателното поле, но опитът му мина над напречната греда.

“Бергамските” се добраха до попадението в 50-ата минута. Папу Гомес напредна отляво и центрира към Корнелиус в наказателното поле. Датчанинът стреля, но топката рикошира в защитник на Наполи и се озова в Тимоти Кастане, който отблизо нямаше как да сбърка, пращайки кълбото под напречната греда за 0:1.

Алехандро Гомес се удвои за Аталанта в 81-ата минута. Футболистът се възползва от грешка на  Влад Кирикеш и се озова очи в очи с вратаря Луиджи Сепе. Гомес успя да намери вратата на “небесно-сините” за втори път от малък ъгъл за 0:2.

Наполи се добра до почетното попадение в срещата 4 минути по-късно. Лоренцо Инсиние центрира към Дрис Мертенс в наказателното поле. Белгиецът успя да се измъкне от двама бранители на “бергамаските” и да стреля с глава във вратата.