Опашкарят Емполи поднесе една от изненадата на сезона в Италия, побеждавайки шампиона Наполи с 1:0 като гост в двубой от 12-ия кръг на Серия А. Единственият гол в срещата отбеляза Виктор Коваленко в добавеното време на мача, като по този начин Емполи събра 10 точки и излезе от зоната на изпадащите, като се намира на 17-ата позиция, докато „партенопеите“ са на 4-а позиция с 21 точки в актива си.

Мачът на стадион „Диего Армандо Марадона“ започна по-добре за домакините, които имаха добър шанс в 13-ата минута, когато Андре-Франк Замбо-Ангиса се извиси над всички след ъглов удар, но вратарят на гостите спаси.

В 28-ата минута Джовани Симеоне порази вратата на Емполи, но голът не бе зачетен заради засада. Гостите отговориха с удар на Николо Камбиаги, който е спасен от Пиерлуиджи Голини. Минута преди края на редовното време на срещата Наполи имаше шанс да се разпише, когато Хвича Кварацхелия получи пас, разсичащ отбраната, но Етрит Бериша спаси удара на грузинеца.

Вместо това, Емполи нанесе съкрушителен удар в добавеното време на срещата, когато Виктор Коваленко получи топката от Тайрон Ебуеи и без да се колебае прати топката в левия ъгъл на вратата, пазена от Пиерлуиджи Голини – 1:0 и победа за Емполи в дома на шампиона.