Отборът на Палермо най-после записа победа в Серия А, обръщайки в страхотен двубой Дженоа с 4:3 при гостуването си в 17-я кръг. Българинът Ивайло Чочев остана резерва за Палермо.

Отборът на Палермо обаче спря серия от десет поредни загуби във всички турнири, от които девет в Серия А и общо 11 двубоя без успех, като записа едва втора победа от началото на сезона. Тимът на Чочев е предпоследен, 19-и в Италия с едва 9 точки, само 1 пред последния Пескара.

Съставът на Дженоа пък заема 12-ото място във временното класиране в Серия А с 23 точки в актива си.

Палермо трябваше да наваксва изоставане от 0:1 и от 1:3, за да обърне до 4:3 и да ликува в края.

Два гола за домакините от Дженоа реализира Джовани Симеоне, който откри още в 4-ата минута след чудесна индивидуална изява. Симеоне пропусна нов шанс в 14-ата минута, а в края на полувремето Робин Куаисон успя да изравни за Палермо. В 42-ата минута 23-годишният швед направи резултата 1:1 с хубав удар.

Дженоа отново излезе напред в резултата в 57-ата минута, когато Джовани Симеоне реализира второто си попадение, а в 65-ата подаде на Никола Нинкович, който бе точен за 3:1 в полза на домакините.

Дори и при този резултат гостите не се отказаха и в 69-ата Алесандро Диаманти пусна към Едоардо Голданига, който намали на 2:3 и даде надежди на Палермо.

Последните минути на двубоя бяха изключително напрегнати, като в 88-ата Андреа Рисполи с прецизен изстрел изравни за гостите за 3:3. Радостта на футболистите на Палермо бе неописуема, когато в 90-ата минута македонецът Александър Трайковски вкара за 4:3.

Домакините пък приключиха мача с човек по-малко, тъй като в третата минута на добавеното време Матия Перин получи директен червен картон за грубо нарушение.