Отборът на Рома съвсем заслужено стана последният четвъртфиналист в турнира за Купата на Италия. У дома римляните разпиляха Сампдория с 4:0 с невероятни изпълнения от Раджа Наинголан. Опорният полузащитник вкара два от головете за победата, като особено първият беше нещо специално. Победата пък беше още по-сладка и заради факта, че в следващия етап Рома има най-лекият възможен съперник - втородивизонния Чезена.

Началото на двубоя срещу Самп на "Олимпико" можеше да бъде стряскащо за домакините, ако генуезци бяха по-прецизни при контраатака в 3-ата минута. Луис Муриел успя да се измъкне от Федерико Фасио и само късметът покри Алисон, след като изстрелът на колумбиеца намери основата на страничната греда.

Рома наложи сериозен натиск в следващите минути, като предимно застрашаваше вратата на противника след статични положения. Гостите също не се свеняха да използват контраатаките като основно оръжие.

В 25-ата минута Леандро Паредес от домакините беше на косъм от страхотен гол. Аржентинецът посрещна със страховит воле зле отбита от защитниците на Самп топка и от 25 метра разтресе напречната греда.

Четири минути по-късно Даниеле Де Роси създаде чудесна ситуация за Стефан Ел Шаарави, като вратарят Пуджони трябваше да се напъне максимално, за да отрази шута на Малкия Фараон.

В 34-ата минута самият Де Роси отправи тежък шут от 20-ина метра, който отново създаде работа за стража на гостите.

Резултатът все пак бе открит в 39-ата минута по невероятен начин от Раджа Наинголан. Отбраната на Самп не се справи добре с изчистването от корнер, а кълбото отиде при белгиеца, който го посрещна с луд изстрел от воле и почти опита да скъса мрежата зад Пуджони – 1:0.

След паузата авансът на Рома много бързо се покачи. Ел Шаарави се спусна отляво в 48-ата минута и пусна идеална топка за Един Джеко, за когото не бе проблем да удвои – 2:0. Седем минути по-късно босненецът можеше да вкара за втори път, но изстрелът му с глава след ъглов удар срещна лявата греда зад Пуджони.

Всичко за генуезци приключи в 60-ата минута, когато Джеко върна услугата към Ел Шаарави. Останал очи в очи с вратаря бившият играч на Милан елегантно копна над вратаря за 3:0.

Преднината видимо успокои римляните, които вече не срещаха и чак кой знае каква съпротива. Попадение на 20-годишния чех Патрик Шик за Самп бе отменено в 72-ата минута, тъй като нападателят на гостите бе в засада.

Четвърт час преди края легендата на Рома Франческо Тоти също можеше да се разпише, но Пуджони извади фалцовият му изстрел в корнер.

Шест минути преди края Луис Муриел пропиля нелош шанс за Сампдория, а в 89-ата минут Наинголан приключи всичко с втори гол. Диего Пероти изпрати чудесно центрира в пеналта, където белгиецът показа, че може и с глава да преодолее Пуджони – 4:0 за Рома и класиране за 1/4-финалите.

Там ги очаква възможно най-лекия жребий – гостуване срещу втородивизионния Чезена.

Всичките четвъртфинални двойки за Купата на Италия:

Наполи - Фиорентина

Интер – Лацио

Милан – Ювентус

Чезена - Рома