Отборът на Дженоа постигна победа с 3:1 над Бреша след впечатляващ обрат в рамките на само 13 минути през втората част. Головете за домакините отбелязаха Кристиан Куаме, Горан Пандев и Кевин Агудело. За гостите точен беше големият талант Сандро Тонали. Това беше и официалният треньорски дебют на Тиаго Мота в професионалния футбол. 

Двубоят започна с не особено високо темпо и двата отбора, като въпреки териториалното предимство на домакините първият удар в мача бепе нанесен от гостуващия тим. В 34-та минута изгряващата звезда Сандро Тонали застана зад пряк свободен удар от ъгловото флагче вляво от вратата. Младежът произведе невероятно изпълнение, завъртайки топката в скобата на вратата Андрей Раду, за да наорави резултата 1:0. 

Това сякаш събуди и разяри домакините, които след почивката излязоха като променен отбор. Шансове се откриха последователно пред Горан Пандев и Кристиан Куаме, но топката така и не желаеше да навести вратата на гостите. 

Все пак в 65-та минута логичното се случи. Андреа Пинамонти успя да открадне топката на аут линията и да намери Кевин Агудело на точката на дузпата, който разстреля Йеси Йоронен за 1:1. 

Само 9 минути по-късно обратът беше пълен. Паоло Джилионе успя да центрира от десния фланг и да намери в наказателното поле Кристиан Куаме, който с феноменален удар със странична ножица препарира Йоронен за втори път в мача. 

В 79-та минута беше оформен и крайният резултат в срещата. След хубава контраатака Куаме намери Горан Пандев, който се освободи от пазача си и разстреля вратаря на Бреша за трети и последен път в лявата скоба. 

По този начин Дженоа се изкачи до 17-то място след първата си победа от 6 мача. Бреша, от своя страна, остава 18-ти с едва 7 точки.