Отборът на Наполи се реваншира на своите фенове за неудачите си в Серия А и взе резонна победа с 2:0 над Верона в 8-ия кръг на калчото. Критикуваният от началото на сезона нападател Аркадиуш Милик най-сетне прекъсна головата си суша и стана автор на двете попадения. Гостуващият тим, от своя страна, удължи една крайно негативна поредица, регистрирайки 11-о поредно поражение на „Сан Паоло”.

Началото на мача обаче не беше така позитивно за домакините, тъй като Верона определено стартира по-добре. В 18-ата минута Дарко Лазович направи впечатляващ рейд в наказателното поле и нанесе много силен шут към долния десен ъгъл, който изискваше намесата на вратаря Алекс Мерет. Това отвори шанс пред Матия Дзакани да отправи добавка, ала стражът на неаполитанци успя да се изправи навреме и отрази пак. Геройствата му съвсем не приключиха, защото Мерет спаси и втора добавка, дело на Мариуш Степински.

В 21-ата минута Дзакани още веднъж тества рефлексите на Мерет, който беше принуден с мъка да избива в ъглов удар.

На този фон откриващият гол на Милик дойде в много удачен момент – за да пресече инерцията на Верона. Кайехон даде пас пред себе си за Фабиан Руис, който се бе включил дълбоко напред по лявото крило. Испанският национал центрира безупречно по тревата от трудна позиция, а във вратарското поле Милик протегна крак и отклони топката покрай вратаря Марко Силвестри – 1:0.

След почивката Милик отново направи разликата във важен момент. В 67-ата минута Наполи получи пряк свободен удар по левия фланг, а Лоренцо Инсиние опита нещо срещно между центриране и изстрел към близкия ъгъл. Полският таран на Наполи изтича преди всички и подложи крак, за да изпрати топката с допълнителна сила в близкия горен ъгъл – 2:0.

Верона съвсем не се предаде и в 71-ата минута Марко Давиде Фараони без малко да изравни. Неговият шут от 14-15 метра обаче профуча покрай десния стълб. Пет минути след него Мараш Кумбула се измъкна от пазача си при ъглов удар и засече центрирането на Мигел Велосо, ала и неговият изстрел не попадна в очертанията на вратата.

Във временното класиране Наполи не помръдна от 4-ата позиция, като събра актив от 16 точки, на една зад третия Аталанта, който по-рано днес направи 3:3 срещу Лацио. Ювентус и Интер водят в класирането със съответно 19 и 18 пункта. Верона, от друга страна, се намира на 13-о място с 9 точки.