Милан и Наполи не определиха победител в едно от двете дербита на 32-ия кръг на Серия А. По този начин неаполитанците сведоха до минимум своите шансове за шампионската титла в италианския шампионат.

Донарума изигра своя двубой номер 100 в калчото и стана най-младият играч в Италия, който достига тази граница. Стражът е на 19 години, 1 месец и 21 дни.

Наполи се нуждаеше от трите точки, за да запази интригата за титлата и опитваше да пробие отбраната на Милан, но пропуски направиха Лоренцо Инсиние и Марек Хамшик. 

Джакомо Бонавентура отправи далечен удар в 4-та минута, но Пепе Рейна внимаваше и спаси.

„Росонерите“ направиха страхотен пропуск в 11-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Наполи Никола Калинич стреля с глава, но изпрати топката встрани от десния стълб на вратата на Рейна.

Лоренцо Инсиние демонстрира завидните си технически умения в 16-та минута, когато си откри пространство в наказателното поле на Милан и отправи хубав удар, но Джанлуиджи Донарума внимаваше и спаси.

Лоренцо Инсиние стреля много опасно в 35-та минута, а топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Донарума.

Милан бе много близо до това да поведе в резултата в 39-та минута, когато след удара на Хакан Чалханоглу топката срещна левия стълб на вратата на Рейна. „Росонерите“ след това успяха да вкарат гол чрез Матео Мусакио, но попадението не бе зачетено заради засада.

Марек Хамшик можеше да изведе Наполи напред в резултата в 50-та минута, но пропусна от идеална ситуация в наказателното поле на Милан.

Една от малкото възможности пред отбора на Милан през втората част се откри пред Андре Силва в 85-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Наполи португалският нападател стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Кулминацията бе в добавеното време на мача, когато Аркадиуш Милик се озова сам срещу Донарума на три метра от целта, но стражът демонстрира уникален рефлекс и изби удара на Милик в корнер.

След това равенство Наполи продължава да е втори със 78 точки, като изостава на три от лидера Ювентус, който е и с мач по-малко. Милан е шести с 53 точки.

Болоня спечели с 2:0 при домакинството си на Верона и по този начин гостите усложниха много сериозно своята позиция в Серия А.

Сасуоло и Беневенто завършиха 2:2.