Изгнанието на Милан извън Европа най-после приключи. "Росонерите" се докопаха до последната квота в Лига Европа от италианския шампионат, след като надделяха с 3:0 над Болоня на "Сан Сиро". 

"Червено-черните" трябваше да чакат близо 70 минути, за да поведат в резултата чрез Жерар Деулофеу. Малко след това Кейсуке Хонда уби интригата и така това беше първата победа за Милан след края на ерата "Силвио Берлускони". В края и Джанлука Лападула се разписа, за да оформи крайния резултат.  

Мачът започна с масиран натиск на домакините, като още във 2-та минута Джанлука Лападула вкара топката в мрежата, но попадението беше отменено заради засада. Малко след това отново той можеше да се разпише от изгодна ситуация, но топката мина на сантиметри от дясната греда. 

Активната игра на "росонерите" обаче така и не даде резултат до почивката. Но развръзката беше оставена за втората част. Още от началото ѝ домакините тръгнаха мощно напред, но пак не можаха да стигнат до ранно попадение. 

Всъщност, в 67-та минута пак Лападула реализира, но пак попадението му беше отменено заради засада. Но тази голова суша за Милан приключи само две минути след това. Тогава след страхотна атака Матиас Фернандес намери Жерар Деулофеу на стрелкова позиция и той отблизо нямаше как да сбърка - 1:0. 

Всичко свърши само четири минути по-късно. Тогава Кейсуке Хонда изпълни по феноменален начин пряк свободен удар и направи безпомощен вратаря на Болоня, за да реализира за 2:0. В края Лападула най-после се разписа с признат от съдиите гол и оформи крайното 3:0. 

В крайна сметка това беше необходимият за "червено-черните" резултат и до края те не се напрягаха да увеличат аванса си. С трите точки те вече имат 63 в актива си и са недостижими на шестата позиция за преследвачите си. 

Така мачът на Интер срещу Лацио в неделя вечер ще е без никакво значение за крайното класиране. Фиорентина също няма възможност да се намеси в борбата за Европа и така за последния кръг остана интрига единствено за последния изпадащ, както и за това дали Рома или Наполи ще играе директно в групите на Шампионската лига. 

Всички резултати от ранните неделни мачове в предпоследния кръг на Серия А:

Милан - Болоня 3:0

Емполи - Аталанта 0:1

Дженоа - Торино 2:1

Ювентус - Кротоне 3:0

Сасуоло - Каляри 6:2

Удинезе - Сампдория 1:1