Отборът на Милан разби с 5:1 Вече изпадналия тим на Сампдория. „Росонерите” все още има за какво да се борят до края на шампионата, въпреки че претърпяха сериозен крах на полуфиналите в Шампионска лига, отпадайки от градския съперник Интер след две загуби.

Тимът на Стефано Пиоли все още има шансове за място в най-комерсиалния турнир на Стария континент, но освен че не трябва да допуска грешки, съперниците на „росонерите” – в случая Лацио и Интер, трябва да стъпят накриво.

След трите точки срещу Сампдория, Милан заема петото място в таблицата, на точка от Лацио и на две от Интер, които заемат последните две места, даващи право на участие в Шампионска лига през новия сезон.

Головата фиеста на „Сан Сиро” стартира в 9-ата минута, когато Рафаел Леао откри за домакините. Фабио Куалярела обаче изравни само десет минути по-късно, но това бе всичко от страна на гостите.

До края на срещата „росонерите” буквално прегазиха своя противник, а Оливие Жиру се отличи с хеттрик. Другото попадение за домакините бе дело на Брахим Диас. Това бе първи хеттрик за французина с фланелката на Милан. Жиру вече има 30 гола в 83 мача за „росонерите”.