Отборът на Милан записа поредна победа през сезона в Серия А, като този път надви последния във временното класиране Салернитана. "Росонерите" спчелиха с 2:0 срещу своя съперник и поне временно се изкачиха еднолично на върха в италианското първенство с 38 точки. Наполи е с 36 и по-късно тази вечер приема в Неапол тима на Аталанта.

Мачът бе решен още през първото полувреме - след страхотен рейд на Рафаел Леао отляво на атаката, Франк Кеси бе на точното място и откри в 5-ата минута. Около четвърт час след началото на двубоя дойде поредната контузия в лагера на 7-кратния европейски първенец, като този път потърпевш бе дебютиращият като титуляр Пиетро Пелегри. Контузията на младия италианец не смути "червено-черните" и едва две минути след като Пелегри бе заменен от Раде Крунич, домакините отбелязаха втори гол чрез Алексис Салемакерс. Дясното крило вкара с хубав удар с левия крак в далечния ъгъл.

До почивката темпото поспадна и нямаше почти нищо интересно, но през втората част играчите на Стефано Пиоли имаха няколко много добри шанса, като Браим Диас и Жуниор Месиас на няколко пъти не успяха да вкарат от изгодни ситуации. В крайна сметка аванса от 2:0 се оказа достатъчен за гранда от Милано, който не допусна почти никакви положения пред вратата на Майк Менян.