Милан и Торино не излъчиха победител в последния мач от 15-ия кръг на Серия А. Двубоят на „Сан Сиро” приключи при нулево реми, което не вършеше кой знае каква услуга на който и да е от двата състава.

Милан изпусна брилянтна възможност да скъси изоставането си от третия Интер до само точка. Сега „росонерите” си остават 4-и, но с 26 точки, което ги оставя на три зад градския съперник и само една пред 5-ия Лацио. Торино не помръдна от 6-ото място с 22 пункта, като по сходен начин можеше да догони „лациалите”.

Двубоят стартира с минута мълчание в памет на споминалия се Луиджи Радиче – фигура, която е оставила достатъчно ярка следа в историята и на двата отбора. Черните ленти по ръцете на футболистите им напомняха, че италианецът бе в състава, който спечели първата КЕШ в историята на Милан (1962/1963), а като треньор е последният, извел Торино до скудетото (1976).

Торино като нищо можеше да открие резултата само след 5 минути игра, когато Кристиан Ансалди развинти капитана на Милан Иняцио Абате отляво по атаката и центрира перфектно към дебнещия пред вратарското поле Яго Фалке. Испанецът нанесе много силен изстрел с глава и единствено феноменалният рефлекс на Джанлуиджи Донарума попречи на „биковете”да поведат.

Ранното надмощие на Торино се затвърди скоро с амбициозен шут на Суалихо Мейте от дистанция и значим пропуск на Андреа Белоти в 17-ата. Таранът пропусна да се разпише с глава, иначе негов специалитет, след удобно центриране, долетяло от левия фланг.

Постепенно Милан изтика играта по-напред и на свой ред започна полека-лека да упражнява натиск, който не водеше до кой знае колко чисти възможности. Армандо Ицо бе принуден да блокира изстрел с глава на Чалханоглу, а малко след това Игуаин взе грешно решение и вместо да подаде към Сусо, реши да завършва сам с изстрел от 20-ина метра, отразен от Салваторе Сиригу.

До края на полувремето Донарума трябваше да се намесва решително след изстрел на Белоти, който рикошира коварно в Кристиан Сапата. В самия край на първата част реферите прибегнаха до ВАР, тъй като останаха съмнения дали Никола Нкулу не е играл с ръка в наказателното си поле. Повторенията показаха, че кълбото удря бранителя на Торино в стомаха.

След паузата вече играта се водеше предимно пред вратата на гостите, които насочиха по-голямата част от усилията си в защита. Това затрудни Милан да намира пространствата, но с приближаването на мача към своя край, играчите на Дженаро Гатузо започнаха да изглеждат все по-опасни.

В 72-ата минута включването на десния бек  Давиде Калабрия доведе до чудесно центриране, което намери Самуел Кастийехо. Изстрелът на испанеца беше самопожертвователно блокиран от Ицо, което спести на Торино един куп неприятности.

Девет минути преди края Кастийехо с чудесен пас намери Сусо отдясно, а пред бившия играч на Ливърпул имаше достатъчно пространство, за да напредне. Той реши да стреля точно пред наказателното поле, а топката с голяма сила спря във външната страна на мрежата зад лявата греда.

В 87-ата минута Кутроне направи пропуск, който сякаш секна дъха на „Сан Сиро”. Тиемуе Бакайоко чудесно използва тялото си, за да съхрани топката при точката на дузпата,  и то с гръб към вратата. Бакайоко чукна встрани за Франк Кесие, който с бърз къс напред остави Кутроне очи в очи срещу вратаря. За ужас на домакинските тифози шутът на талантливия младок от 6-7 метра не намери целта и се изтърколи в аут.

Продължението донесе и още една възможност, след като Игуаин се извиси и стреля с глава към долния ляв ъгъл. Изстрелът не беше много силен, ала все пак като че вратарят нямаше да може да се намеси. За късмет на Сиригу Кофи Джиджи вече беше направил няколко стъпки назад и изчисти пред самата голлиния.

В следващия 16-и кръг Милан ще има визита срещу Болоня, докато Торино ще се готви за горещо градско дерби срещу лидера Ювентус.