Отборите на Милан и Аталанта не успяха да се победят и завършиха при резултат 1:1 в мач от 36-ия кръг на италианската Серия А. Резултатът бе открит от Хакан Чалханоглу в 15-ата минута, който се разписа по отличен начин от пряк свободен удар. В 26-атга минута Руслан Малиновски изпълни дузпа, но вратарят Джанлуиджи Донарума спаси. В 34-ата минута обаче Дуван Сапата успя да изравни, като това се оказа и последното попадение в мача.

И двата тима търсеха победата и играха открит футбол с положения и пред двамата вратари. Головете паднаха през първата част, която бе и по-атрактивната. Тогава гостите изпуснаха и дузпа. През вторите 45 минути имаше повече надлъгване, като "росонерите" удариха и греда. 

С това равенство двата тима продължиха впечатляващите си серии, след като от рестарта на Серия А нямат загуби. Милан остава на шестата позиция с 60 точки, с три повече от Наполи, който обаче е и с мач по-малко. Аталанта пък са втори с 75 пункта, на пет зад лидера Ювентус, който също е с мач по-малко. В следващия кръг "росонерите" гостуват на Сампдория, докато "бергамаските" имат гостуване на Парма. 


Срещата стартира лек натиск на гостите, които съдадоха две, три добри положения. 

Първият удар към една от двете врати дойде в четвъртата минута и бе дело на Мартен де Роон, който стреля силно от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай лявата греда на Джанлуиджи Донарума.

Три минути след това Алехандро Гомес центрира от пряк свободен удар отляво на наказателното поле на домакините, където Дуван Сапата засече с глава, но над вратата.

Въпреки първоначалния натиск домаканите бяха тези, които излязоха напред в резултата. В 15-ата минута "росонерите" получиха възможността да изпълнят пряк свободен удар отляво на наказателното поле на Аталанта. Хакан Чалханоглу застана зад топката и стреля по страхотен начин към далечния ъгъл, като топката придоби чудесна парабола и влезе в вглобката - 1:0. 

В 25-ата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа. Лукас Билия настъпи Руслан Малиновски в наказателното поле на своя тим. Главният съдия прегледа ситуацията със ситемата ВАР и след това назначи наказателния удар. С изпълнението се нагърби именно Малиновски, но стреля слабо и Донарума успя да избие. 

Гостите натиснаха и все пак успяха да стигнат до равенството в 34-ата минута. Ремо Фрьолер спечели топката за Аталанта и тръгна към наказателното поле, след което опита удар, който рикошира в Матео Габия. Кълбото обаче попадна на пътя на Дуван Сапата, който без да се бави прати топката във вратата на Донарума с хубав удар по тревата. 

 Само две минути след изрвнителното попадение отново Сапата имаше шанс да обстрелва вратата на домакините, след като успя да се измъкне от прекия си пазач и отправи удар, но Донарума успя да спаси. 

На почивката треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини направи промяна. Той пусна в игра Боско Шутало, който смени Рафаел Толой.

В началните на минути на втората част положения пред някоя от двете врати липсваха.

В 58-ата минута в игра се появи и Луис Муриел, който замени Руслан Малиновски. 

Секуди след смяната гостите организираха добра атака, която завърши с много опасен удар от движение от страна на капитана Алехандро Гомес. Топката обаче профуча покрай лявата греда на Донарума.

След точно час игра пък в Милан бе извършена тройна смяна. Джакомо Бонавентура, Раде Крунич и Рафаел Леао се появиха в игра на местата на Лукас Билия, Хакан Чалханоглу и Анте Ребич.

Две минути след това свежият Леао напредна в половината на Аталанта и опита да изведе Алексис Салемакерс, но вратарят Пиерлуиджи Голини успя да стигне пръв до топката.

В 69-ата минута бяха извършени нови две промени за "бергамаските". Тимоти Кастаня и Марио Пашалич замениха съответно Робин Госенс и Ремо Фрьолер.

Тогава и домакините направиха нова промяна. Сами Кастийехо замени Алексис Салемакерс. 

В 72-ата минута отново Сапат стреля към вратата на Милан, след като получи топката от Пако Гомес, но изстрелът му премина над вратата. 

Две минути след това Милан удари греда. Домакините органзираха мълниеносна контраатака, при която Рафаел Леао напредна на скорост в половината на Аталанта. Той имаше няколко опции да продължи нападанието, но избра да комбинира наляво пред наказателното поле с Джакомо Бонамевентура, като дори върна с малко халфа назад с паса си. Все пак полузащитникът отправи хубав удар, който обаче се отби от дясната греда на Голини.   

До края на срещата чисти положения липсваха и двата тима си тръгнаха от "Сан Сиро" с по една точка в актива.


МИЛАН - АТАЛАНТА 1:1

1:0 Хакан Чалханоглу 15'

1:1 Дуван Сапата 34'

Стартови състави на двата отбора:

МИЛАН (4-2-3-1): 99. Джанлуиджи Донарума - 2. Давиде Калабрия, 24. Симон Кяер (к), 46. Матео Габия, 93. Диего Лаксалт - 79. Франк Кесие, 20. Лукас Билия - 56. Алексис Салемакерс, 10. Хакан Чалханоглу, 18. Анте Ребич - 21. Златан Ибрахимович

Старши треньор: Стефано Пиоли

АТАЛАНТА (3-4-2-1): 95. Пиерлуиджи Голини - 19. Берат Джимсити, 3. Матиа Калдара, 2. Рафаел Толой - 8. Робин Госенс, 11. Ремо Фрьолер, 15. Мартен де Роон, 33. Ханс Хатебоер - 18. Руслан Малиновски, 10. Алехандро Гомес (к) - 91. Дуван Сапата

Старши треньор: Джан Пиеро Гасперини

Главен съдия: Даниеле Довери, Италия

Стадион: "Джузепе Меаца", Милано, Италия

Начало на срещата: 22:45 часа