С миг гениалност на Чиро Имобиле дълбоко в добавеното време, Лацио стигна до равенство 2:2 при гостуването на Каляри от 28-ия кръг на Серия А. По този начин „римските орли“ спечелиха точка, която може да бъде много ценна в борбата за място в топ 4 и класиране за Шампионска лига.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на Давиде Астори, който почина в края на миналата седмица. Осем години от неговата кариера преминаха в Каляри. 

Луис Алберто отправи опасен удар от около 20 метра в 23-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Краньо.

Томас Стракоша направи много важно спасяване в 25-та минута, когато отрази удара с глава на Кван-Сон Хан. След това отбитата топка попадна в Леонардо Паволети, който не пропусна да вкара.

Лацио изравни резултата 35-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Каляри Чепители си отбеляза автогол.

Съдията Марко Гуида свири дузпа за Каляри в 69-та минута, след като Луис Фелипе Рамос фаулира Кван-Сон в наказателното поле на Лацио.

Каляри отново поведе в резултата в 70-та минута с гол на Николо Барела, който реализира отсъдения наказателен удар.

Томаш Стракпша се намеси убедително в 90-та минута, когато спаси удара на Диего Фариас.

Луиш Нани пропиля чудесна възможност да изравни резултата в четвъртата минута на добавеното време на срещата. Той получи добра възможност и стреля, но на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Краньо.

С феноменално изпълнение дълбоко в добавеното време на Чиро Имобиле, Лацио успя да изравни резултата. Фелипе Андерсон подаде по въздуха към Имобиле, който с пета завъртя топката и вкара изключително красив гол във вратата на Краньо, който излезе неразчетено.

Лацио е четвърти с 53 точки, като е с две пред петия Интер, който е с 51, но и с два мача по-малко.

Борещите се за оцеляване в италианското първенство отбори на Сасуоло и СПАЛ направиха 1:1.

Болоня загуби с минималното 0:1 при домакинството на Аталанта.

Кротоне се наложи с 4:1 срещу Сампдория.