С две попадения на Кристиан Тейо Фиорентина изкова много ценен и изстрадан успех на Пескара в отложен мач от 19-ия кръг на Серия А. Футболистите на Пауло Соуса трябваше да правят пълен обрат от 0:1 до 2:1, който стана факт с попадение дълбоко в добавеното време.

Макар да гостуваха срещу последния в калчото, „виолетовите“ не бяха в състояние да разчитат на куп основни футболист – Федерио Бернардески и Давиде Астори бяха наказани, а вратарят Чиприан Татарушану, Гонсало Родригес и голаджията Никола Калинич пропуснаха срещата заради контузии. Това наложи поредното прекрояване на тактическата схема, което донякъде доведе и до гола на Пескара.

В 15-ата минута Кристиано Бираги успя да избяга от засадата, за да получи отляво и без много да се бави пусна извеждащ пас през центъра на неориентираната отбрана на противника. Джанлука Капрари овладя на границата на пеналта и с хладнокръвен удар матира излезлия напред Марко Спортиело – 1:0.

До края на полувремето Ненад Томович трябваше да се намесва решително във вратарското поле, като неговият шпагат попречи на Ледиан Мемушай да обстрелва отблизо. „Делфините“ от своя страна за първи път от първия кръг насам пък се оттеглиха на почивка с аванс в резултата.

Очевидно напътствията на Соуса в съблекалнята дадоха резултат, защото момчетата му заиграха доста по-настървено. В 54-ата минута Йосип Иличич обстрелва вратата от пряк свободен удар, а топката отскочи от левия стълб. Кума Бабакар дотича и я прати в мрежата, но се оказа, че се е намирал в засада и попадението беше отменено.

Така се стигна до мига на магия в 68-ата минута. Макси Оливейра наглед даде стандартен пас по ширината на терена за Тейо пред наказателното поле, а испанецът имаше съвсем друга идея. С рязък финт той преодоля пазача пред себе си и с десния крак нанесе смъртоносно точен шут от 23-24 метра. Топката прелетя с невероятен фалц и буквално се заби в горния ляв ъгъл за 1:1.

Само три минути по-късно Фиорентина можеше да оформи пълния обрат, ако изскочилият на чиста позиция Карлос Санчес бе показал по-точен мерник. Неговият шут от десетина метра прелетя на сантиметри покрай десния стълб.

Постепенно мачът се насочи към своя край, а Пескара се опита да удържи в 5-минутното продължение. Тъкмо в неговия край обаче Тейо получи отляво и направи отчаян опит да центрира към Иличич. Словенецът беше много далеч от това да отиграе топката, ала тя мина покрай няколко играчи и се оказа невъзможна за стража Албано Бицари – 2:1 и победа за Фиорентина.

Победата позволи на „виолетовите“ да се изравнят по точки – по 37 - със седмия Милан, който има мач по-малко. Пескара остава твърдо последен с едва 9 пункта в изиграните дотук 22 шампионатни мача.