Бележитият Лука Тони определено направи запомнящо се сбогуване с футбола, след като в прощалния си мач дни преди своя 39-и рожден ден (26 май – б.р.) вкара гол и спомогна за победа не срещу кого да е, а над шампиона Ювентус. В срещата от 37-ия кръг на калчото по нищо не личеше, че „скаглиерите“ от другия сезон ще ритат в Серия Б, като Тони и Федерико Вивиани се разписаха за успеха с 2:1 на „Марк'Антонио Бентегоди“.

Торинци в никакъв случай не излязоха със слаб състав, като Норберто Нето замени Джанлуиджи Буфон на вратата. В защита играха Андреа Бардзали, Лео Бонучи и Даниеле Ругани, а Алекс Сандро и Хуан Куадрадо действаха като халф-бекове. Халфовата линия на Юве се състоеше от Квадво Асамоа, Марио Лемина и Стефано Стураро, докато в атака събитията се движеха от Дзадза и Дибала. Това, което прави победата на Верона още по-впечатляваща, е и фактът, че от декември 2015-а насам те са първият тим от калчото, който успява да вкара два гола в един мач срещу торинци.

Въпреки това през първата част „бианконерите“ бяха неузнаваеми, докато Верона игра на много високи обороти и наблягаше върху центриранията към Лука Тони. Преди почивката имаше повечко нерви, отколкото чисти ситуации, а ситуацията се задълбочи още повече с дузпата, която домакините получиха в 42-ата минута. Тогава реферът даде наказателен удар за минимален контакт между Алекс Сандро и Ерос Пизано. Въпреки протестите на Юве Тони се зае с изпълнението и изненада Нето с копване в стил „Паненка“ - 1:0.

След почивката статуквото изобщо не се промени. Така в 55-ата минута Артур Йоница блесна с убийствен пас, който доведе до втория гол в мрежата на шампионите. Молдовецът проби отляво и с външен фалц обърна фланга на атаката, макар и Сандро да направи отчаян шпагат в опит да пресече. Кълбото стигна до Вивиани, който изпрати същинска бомба в горния десен ъгъл зад застиналия Нето – 2:0.

В 63-ата Йоница не беше далеч да вкара и трето попадение. Той премина с лекота през двама противници и се оказа сам срещу вратаря. Нето, който беше безпомощен при другите две попадения, този път беше на висота и изби в корнер.

След тази ситуация Дибала можеше да изравни от пряк свободен удар, който обаче прелетя над целта, а в 72-ата Дзадза се разписа с глава, като голът правилно беше отменен заради засада.

Трагичната нощ за Юве придоби нови измерения в края на срещата, когато Алекс Сандро влезе безсмислено в гръб срещу Вивиани и така си заслужи втори жълт картон. Все пак въпреки числения превес на противника, Юве стигна до попадение в продължението. Филип Хеландер задържа Дзадза в пеналта, а Дибала реализира дузпата за крайното 1:2.