Лидерът в Серия А Ювентус завърши 1:1 у дома срещу предпоследния в класирането Емполи в мач от 22-ия кръг на италианския шампионат.

Юве игра с човек по-малко от 18-а минута след директен червен картон на Аркадиуш Милик и стигна само до точка, с което прекъсна серията от седем поредни победи във всички турнири.

Милик бе изгонен за опасно влизане в глезена на противников играч и остави съотборниците си в намален състав рано в мача. Първоначално реферът показа жълт картон на поляка, но след преглеждане на ситуацията с ВАР промени решението си и извади червения картон.

Това промени тактическата постройка на Юве, но въпреки численото неравенство, домакините успяха да поведат в резултата в 50-а минута с гол на Душан Влахович, негов шести в последните четири шампионатни мача. Сърбинът бе най-съобразителен в наказателното поле след изпълнение на корнер и с мощно воле откри резултата.

Юве не успя да задържи крехката преднина и допусна изравняване в 70-а минута. Резервата Томазо Балданци вкара за Емполи и донесе ценна точка за тима в битката за оставане в елита. 

Ювентус остава начело в класирането с 2 точки пред втория Интер, който обаче има и два мача по-малко.