Антонио Конте днес проведе първата си тренировка ката селекционер на италианския национален отбор, която започна с участието на специалист в глобалната инициатива Ice Bucket Challengе.

Бившият треньор на Ювентус номинира Луиджи Ди Биаджо и Антони Кабрини за поливането с ледена вода, което е неизменна част от събирането на средства за борба с болестта ALS.

След това обаче 45-годишният специалист се отнесе доста сериозно към тренировъчния процес, като на специална пресконференция обяви, че всеки един от играчите ще трябва да си заслужи повиквателната, докато той е начело.

„Следихме всеки един мач. Повиквателните ни са базирани върху това кои играчи сме наблюдавали и футболните аргументи, които те са ни предложили“, каза Конте.

„Дали липсата на Балотели е послание? На мен не ми трябва да изпращам послания. Тези, които ме познават, знаят и как работя – не давам подаръци никому.“

„Днес тук с мен има 26 играчи и на всеки от тях казах, че трябва да си заслужи да играе за Италия. Ще се държа както съм го правил досега, няма да имам предварителни очаквания към никого.“

„Тези, които стигнат до националния отбор, трябва да знаят какво им е коствало и да бъдат наясно с тежестта на фланелката, с нейната важност“, допълни Конте.