Отборът на Лече се наложи с 3:2 като гост на Наполи в двубой от 23-ти кръг на Серия А. Гостите поведоха в 29-ата минута с гол на Джанлука Лападула, а в началото на втората част Аркадиуш Милик върна паритета. В 61-ата минута обаче гостите отново излязоха напред с ново попадение на Лападула. Авансът на Лече стана двоен след попадение на Марко Манкозу, а в самия край на срещата Хосе Кайехон намали за 2:3, но неаполитанците вече нямаха време за нещо повече. 

Двубоят започна добре за домакините, които можеха да поведат още в 10-ата минута с попадение на Аркадиуш Милик, но ударът му с глава премина над напречната греда. 

Малко след това Пьотр Желински също извърши пропуск, тъй като опитът му завърши встрани от вратата на Лече. 

Натискът на домакините продължи, но Лече изчака своя момент и в 29-ата минута поведе в резултата чрез попадение на Джанлука Лападула, който овладя успешно отбита топка и я изстреля право в целта.

Неаполитанците не се притесниха от инкасираното попадение и продължиха с доминацията си. В 36-ата минута Лоренцо Инсиние можеше да възстанови равенството, но ударът му срещна лявата греда. 

Веднага след почивката Аркадиуш Милик все пак върна паритета, след като овладя страхотен извеждащ пас на Марио Руи, с който се озова през опразнената врата и му оставаше само да чукне топката. 

В 61-вата минута отново Лападула бе героят за своите, след като заби мощен удар с глава в дясната страна на вратата на Давид Оспина, който просто нямаше как да се намеси. 

Последваха два невероятни пропуска и за двата отбора. Първо Милик пропусна възможността да отбележи, след като изпрати отбита топка встрани от лявата греда. 

После и Антонин Барак не успя да се разпише, тъй като ударът му се озова право в ръцете на Давид Оспина.

Типично по италиански, последните минути на срещата ни поднесоха много драма и нови две попадения. В 82-рата минута Марко Манкозу удвои аванса на Лече, поразявайки вратата на Наполи след страхотно изпълнение на свободен удар. 

В последната минута от редовното време Наполи върна още едно попадение чрез Хосе Кайехон, което обаче се оказа недостатъчно неаполитанците да вземат нещо от двубоя. 

Така Наполи остана 11-и с 30 точки в актива си, а Лече си пое глътка въздух, след като се отдели на 3 точки от опасната зона на изпадащите и вече има 22 пункта.

В другите двубои в Серия А по това време: 

Бреша - Удинезе     КР 1:1 

Дженоа - Каляри     КР 1:0