Петко Христов се завърна в титулярния състав на Специя, след като остана резерва последните два мача на тима. Българският защитник обаче не успя да помогне на неговия тим, който загуби с 0:2 от втородивизионния Лече и отпадна от турнира за Купата на Италия.

Специя имаше леко предимство в началото, но не създаде нищо опасно. Лече, който е трети в Серия Б, постепенно взе инициативата. Гостите поведоха малко преди почивката, когато Марсин Листковски откри резултата.

Втората част започна с открит футбол и положения и пред двете врати. Попадение на Лече бе отменено поради засада в 52-ата минута, но малко по-късно се стигна до втори гол във вратата на Специя. Отлична работа на Пабло Родригес по лявото крило доведе до подаване към Калабрези, който прати топката в мрежата.

В 64-ата минута Давид Стрелец удари греда, но това бе една от много малкото ситуации пред вратата на Лече. Домакините не успяха и да натиснат сериозно в края. Те успяха да пратят топката в мрежата в 83-ата минута, но попадението бе отменено поради засада.

"Джалоросите" ще се изправят срещу Рома на осминафиналите. Отборът на Тиаго Мота записа пета загуба в последните си шест мача във всички турнири.