Лацио успя да постигне втора поредна победа в Серия А и обнадежди феновете си, че кризата от 7-те последователни срещи без победа във всички турнири е вече забравена. Навън римляните се наложиха с 2:0 при гостуването на Болоня в 18-ия кръг, а това ги остави в топ 4 на временното класиране.

Резултатът донесе и известно спокойствие за наставника Симоне Индзаги, за когото доста от местните медии твърдяха, че е на крачка от уволнението. Специалистът бе задължен да постигне позитивен резултат срещу един от опашкарите в калчото и успя да го стори.

Статичните положения се оказаха големият коз за „лациалите”, чийто две попадения дойдоха именно след изпълнения на ъглови удари. В 30-ата минута централният защитник Луис Фелипе откри, оползотворявайки чудесно центриране на Луис Алберто от ъглов удар. Бразилецът изскочи при близката греда и умело насочи топката към обратния ъгъл, без да остави никакъв шанс на вратаря – 1:0.

Лацио дълго време преследваше гола на успокоението, който дойде чак в последната минута. Тогава Луис Фелипе беше отново замесен, тъй като с глава отклони центрирането от ъглов удар и предостави топката  на Сенад Лулич във вратарското поле. Оттам ветеранът нямаше прошка и заби топката под гредата – 2:0.

Лацио събра 31 точки на сметката си в Серия А и остава четвърти, като има аванс от 2 пункта пред петия Сампдория. Третият Интер (33) също не е чак толкова далеч напред.

Болоня от своя страна едва 18-и със скромните 13 точки, намирайки се на една зад Удинезе, който е първият тим над чертата. В следващия кръг „рособлу” имат тежко гостуване на Наполи, докато Лацио се подготвя да посрещне Торино.

Серия А, 18-и кръг, резултати:

Фрозиноне – Милан 0:0

Аталанта – Ювентус 2:2

Болоня – Лацио 0:2

Каляри – Дженоа 1:0

Фиорентина – Парма 0:1

Сампдория – Киево 2:0

От 19 часа: Рома – Сасуоло, СПАЛ – Удинезе, Торино – Емполи

От 21,30 часа: Интер – Наполи