Завързаната битка за Топ 4 в първенството на Италия продължава с пълна сила. Статуквото се запази непокътнато след победата на Лацио над Сампдория на "Олимпико" с разгромното 4:0. 

"Орлите" изнесоха истински рецитал пред собствена публика, а отново в основата на повечето интересни моменти беше Чиро Имобиле. Топреализаторът на Серия А наниза последните две попадения в мача, но отново присъствието му вещаеше само опасности за противника. 

От самото начало на мача римляните наложиха надмощието си, но стигнаха до гол едва след 32 минути игра. Тогава Стефан Раду центрира прекрасно от десния фланг и връхлитащият Сергей Милнкович-Савич с глава прониза мрежата за 1:0. 

Още до почивката Лацио стигна до комфортен аванс. Две минути преди края на полувремето Фелипе Андерсон центрира перфектно от ляво и качи топката на главата на Стефан де Врай и почивката дойде при 2:0 за домакините. 

Малко след подновяването на играта Гастон Рамирес можеше да върне интригата с пълна сила, но пропусна най-чистия шанс за Сампдория. След това "орлите" продължиха да се забавляват на терена, но отложиха головете чак за края. 

Първо Милинкович-Савич направи пропуск, преди да асистира на Чиро Имобиле в 83-та минута за първия гол на топреализатора на Серия А в мача. Малко преди края той наниза и второ попадение, с което сложи точка на спора, а вече събра 29 гола от началото на сезона и само 7 го делят от рекорда за най-много голове в рамките на един сезон в елита.