Лацио победи Наполи с 1:0 в реванш за Купата на Италия, и се класира на финал в турнира.

В битката за трофея, Лацио ще спори с Ювентус.

Първият двубой завърши 1:1, така че интригата се запази с пълна сила, и двата отбора се вкопчиха здраво в битка от първата минута.

Наполи влезе в мача и без това под напрежение, заради лошата серия, докато Лацио продължи страхотното си представяне.

Антонио Кандрева пропусна още в третата минута да открие резултата, но Мигел Анхел Бритос отрази. Отново той имаше шанс минути по-късно, но топката излезе в аут.

Наполи можеше да излезе напред в 28-та минута, когато Маноло Габиадини нацели гредата от пряк свободен удар. Пак Габиадини опита късмета си с глава, след центриране на Марек Хамшик, но сантиметри не му достигнаха.

От другата страна Едсон също с глава не успя да се разпише за Лацио.

Най-доброто положение за Наполи бе в началото на второто полувреме, когато Бериша с върха на пръстите си отрази удар на Гонсало Игуаин, а след това стражът се хвърли самоотвержено в краката на Драйс Мертенс.

Домакините продължиха да бъдат по-настоятелни, но в 60-та минута Мирослав Клозе основателно претендира за дузпа, която не бе отсъдена.

Игуаин за пореден път видя как Бериша спасява, а на вратата на Лацио Андухар трябваше да се намесва също, за да спре Фелипе Андерсон и Сенас Лулич.

11 минути преди края, именно същите двама бяха в основата на гола - Андерсон центрира, а Лулич добави от близко разстояние, за 0:1.

Лоренцо Инсине влезе като резерва, за да спасява нещата, и имаше един финален шанс, но голмайсторът Лулич се превърна в абсолютен герой, като изби от голлинията завършващата добавка на Кайехон.