Отборът на Лацио записа категорична победа с 6:1 над Специя в първото си домакинство от новия сезон в Серия А. Капитаните Чиро Имобиле и Луис Алберто изиграха невероятен мач, след като нападателят се отчете с хеттрик, а халфът - с три асистенции и един гол. Българският национал на гостите Петко Христов влезе в игра в 59-ата минута, но също като съотборниците си не се представи на ниво.

Изненадващо “бианконерите” поведоха още в 4-ата минута, когато Даниеле Верде се възползва от отразен шут на Ебрима Коли. Още на следващата атака обаче Имобиле изравни с прехвърлящ удар след асистенция на дебютанта Педро Родригес.

В 15-ата минута Алберто чукна топката към италианския национал, който веднага стреля отдалече и направи обрата пълен със своя изстрел. В добавеното време на първата част Джероен Зоет спаси дузпа на Имобиле, която беше свирена за фал на Мартин Ерлич срещу Фелипе Андерсон. Само минута по-късно все пак Имобиле оформи своя хеттрик, разписвайки се с глава след центриране на Алберто от корнер. 

В 47-ата минута Андерсон преодоля Келвин Амиан с чудесното си овладяване на топката, след което напредна и я прати в мрежата за 4:1. В 54-ата бразилецът отново щеше да преодолее защитника, но този път Амиан го повали и заради това получи директен червен картон. В 70-ата Алберто пусна пас към Елсеид Хисай, който се пребори с Лука Виняли и се разписа. В 85-ата именно испанецът оформи крайния резултат с шут по земя от голяма дистанция. В края на мача Хисай се опита да вкара втория си гол за днес, но Христов му попречи да го направи.

Така Лацио постигна втората си победа през новия сезон след тази с 3:1 над Емполи, а Специя остана без успех след равенството 2:2 с Каляри в първия кръг.