Лацио победи шампиона Наполи с 2:1 като гост в мач от третия кръг на първенството на Италия по футбол. Спечелените първи три точки за сезона изкачиха Лацио на 12-о място във временното класиране. От друга страна Наполи допусна първа загуба и държи четвъртото място с 6 точки в актива си.

Луис Алберто изведе гостите от Рим напред с попадение за 1:0 в 30-ата минута на срещата, но само две минути по-късно Наполи изравни чрез Пьотр Желински. Победният гол за Лацио бе дело на Даичи Камада в 52-ата минута.

Домакините отправиха 22 удара към вратата на противника, но само 4 точни срещу 6 от страна на Лацио. Грандът от Рим печели два поредни мача в Неапол за първи път от 1937 година. Наполи първи имаше възможност да поведе след атаки, завършени от Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия, но те пропуснаха, а малко по-късно Луис Алберто получи удобен пас от Фелипе Андерсон и реализира.

В 67-ата минута гостите можеха да увеличат преднината си, тъй като Матия Дзакани вкара топката във вратата на Наполи, но попадението не бе зачетено заради засада. Същото се повтори и след удар на привлечения под наем от Олимпик Марсилия Матео Гендузи в 71-ата минута и резултатът остана 2:1. „Имахме трудно първо полувреме, но не пасивно. През второто полувреме мачът беше в нашите ръце“, заяви пред DAZN старши треньорът на Лацио Маурицио Сари.

Специалистът, който е бивш треньор на Наполи, реагира с обиден жест срещу местните феновете, при пристигането на Лацио в града.

В другия късен мач от вечерта Аталанта победи Монца с 3:0 като домакин. Попаденията отбелязаха бразилецът Едерсон в 35-ата минута за 1:0 и Джанлука Скамака, който се разписа на два пъти – в 42-ата и в 62-ата минута, оформяйки крайното 3:0.

Тимът от Бергамо е трети във временното класиране с 6 точки, докато Монца заема 14-а позиция с 3 точки.