Лече бе близо до изненада, но Лацио се спаси с късен гол за 2:2 в първия мач от 35-ия кръг на Серия А. На „Олимпико“ двата гола за гостите вкара Реми Удин, докато точни за „орлите“ бяха Чиро Имобиле и Сергей Милинкович-Савич.

В 21-ата минута Лече получи правото да изпълни дузпа за грубо нарушение на Елсейд Хисай, което не остави колебания за съдията Фабио Мареска, освен да посочи бялата точка.

С изпълнението се нагърби Габриел Стрефеца, но наказателният му удар бе неточен и топката профуча покрай вратата на Иван Проведел.

Вместо това, в 34-ата минута Луис Алберто подаде към Чиро Имобиле. Италианският национал овладя топката и без колебание я прати в мрежата на Владимиро Фалконе.

Във втората минута на продължението на първата част „Олимпико“, с изключение на сектора за гости, замлъкна. Валентин Жондре направи страхотно отиграване и намери празно пространство, в което пусна топката за Реми Удин, който с хладнокръвен удар порази вратата на Иван Проведел.

Шест минути след началото на втората част Лече стигна до пълен обрат. Стрефеца се реваншира за пропуснатата дузпа, подавайки пас на крак за Удин, който бе оставен в наказателното поле да си нагласи топката и да я прати в долния десен ъгъл.

След това попадение, хората на Маурицио Сари се хвърлиха в атака, а тези на Марко Барони се дръпнаха в защитни позиции.

Във втората минута на добавеното време Педро реши да вземе нещата в свои ръце и стреля отдалеч. Фалконе не успя да стигне до топката, но тя разтресе левия му страничен стълб.

Усилията на „орлите“ обаче дадоха резултат в 94-ата минута. При едно центриране отдясно, Фалконе тръгна да хваща топката, но вместо това, Симоне Романьоли опита да я изчисти. Топката стигна до главата на Сергей Милинкович-Савич, който през купа от играчи я насочи в мрежата, донасяйки точката за Лацио.

Така „орлите“ събраха 65 точки на третото място във временното класиране в Серия А, където Лече е 16-и с 32 точки на сметката си.