Фиорентина победи Специя с 2:1 като гост в мач от 25-ия кръг на Серия А. Точни за успеха на „виолетовите” бяха Кжищоф Пьонтек (42) и Софиан Амрабат (89). Полякът изпусна дузпа в началото на срещата. За тима от Лигурия точен беше Кевин Агудело в 74-ата минута.

С успеха гостите събраха 39 точки и заемат 8-о място във временното класиране, докато Специя е 14-и с 26 точки.

За домакините българският национал Петко Христов остана на пейката, докато бившият футболист на Левски Мехди Бурабия се появи в игра в края на мача.

В 16-ата минута гостите получиха дузпа. Нико Гонзалес нахлу отляво в наказателното поле и беше фаулиран от Реца. Главният рефер посочи бялата точка, а зад топката застана Кжищоф Пьонтек. Ударът на поляка обаче срещна гредата.

Три минути преди края на първата част Юсеф Малех изведе Пьонтек очи в очи с Иван Проведел и този път нападателят не сбърка за 0:1.

Фиорентина владееше инициативата и през второто полувреме, но в 74-ата минута домакините изравниха. Софиан Амрабат сбърка в центъра, което позволи на Кевин Агудело да отнеме топката. Нападателят проби отляво, навлезе в наказателното поле и преодоля вратаря за 1:1.

В 89-ата минута гостите стигнаха до победен гол. Грешникът Амрабат се превърна в герой, след като с хубав удар извън наказателното поле вкара за 1:2.