Отборът на СПАЛ регистрира сензационна победа от 30-ия рунд в Серия А, надвивайки с минималното 1:0 у дома Лацио. Единственият гол падна в 89-ата минута, когато Андреас Петаня бе точен от дузпа. По този начин Лацио остава на шестото място с 48 точки, но вече е на четири точки зад четвъртия Милан, като това е последното място, даващо право за участие в Шампионската лига. Място, което сякаш бе амбиция за „римските орли” преди старта на сезона.

Спал отиде 15-и с 32 точки и вече диша малко по-леко в борбата си за оцеляване в италианското калчо.

Първото полувреме на стадиона във Ферара бе тихо и монотонно, като големи положения липсваха. В 55-ата минута пък Лукас Лейва бе намерен непокрит в наказателното поле на СПАЛ. Бразилецът стреля ниско във вратата, ала ударът му бе брилянтно спасен от Емилиано Вивиано. Последва лек натиск на столичния тим, като в 72-ата минута Адам Марушич получи добър пас в наказателното поле на домакините, но неговият удар отиде високо-високо над напречната греда на стража на СПАЛ.

В 86-ата минута пък Мохамед Фареш получи дълъг пас пред вратата на Лацио. Все пак ударът му бе спокойно спасен от Стракоша, който изчисти в корнер. В 88-ата минута пък реферът Марко Гуида получи сигнал в ухото си от ВАР за нарушение в наказателното поле на Лацио. След съвещанието съдията прецени, че има дузпа за домакините, която в 89-ата бе реализирана от Андреа Петаня.

11 снимки

В друг мач от кръга пък Торино записа успех с 2:1 над Сампдория. Два гола за Торо записа звездата на отбора Андреа Белоти – в 34-ата и 45+1’, а през второто полувреме Маноло Габиадини се разписа почетно за Сампдория в 83-ата минута. Така „граната” се изкачи до седмото място с 48 точки, изпреварвайки Сампдория, който остана девети с 45 точки.

8 снимки

Най-зрелищният мач в кръга се изигра на „Стадио Бенито Стирпе”, където Фрозиноне и Парма направиха зрелище мач, който завърши с успех за домакините – 3:2. Андреа Пинамонти даде тон за головата фиества в 13-ата минута, а Антонио Барила изравни пет по-късно. Халфът Лука Валзаня отново даде превес на домакините в добавеното време на първата част, като стрелецът на „дуковете” Фабио Чераволо изравни в 58-ата минута от дузпа. Така се стигна до 103-ата минута, когато след 6 минути драма дали ще има дузпа, или не, то в крайна сметка Даниел Чофани срази гостите.