Отборът на Болоня записа съкрушителна загуба в 33-ия кръг на Серия А. Тимът на Валентин Антов претърпя поражение с 0:5 от Аталанта, а българският национал започна срещата като титуляр и остана на терена до последния съдийски сигнал. Наставникът на Болоня Синиша Михайлович заложи на схема с трима централни защитници, което обаче се оказа грешен ход. Домакините реализираха пет безответни гола, а това бе най-малкото, с което се отърваха гостите от Болоня. Почти през цялото второто полувреме Болоня игра и с човек по-малко.

Още в 12-ата минута гостите имаха великолепна възможност да открият резултата. Сков Олсен пробва късмета си с удар от близо 23- метра. Той стреля технично с левия крак, но вратарят на домакините показа класа и изби в корнер.

Отговорът на домакините дойде само три минути по-късно, когато футболистите на Аталанта организираха опасна атака, която обаче не завърши с удар към вратата на Болоня след отлична намеса на Валентин Антов, който пресече опасно центриране и изби в ъглов удар.

Валентин Антов срещу Аталанта

източник: SofaScore.com

Резултатът в срещата бе открит в 23-ата минута, когато домакините организираха страхотна атака, с която матираха цялата отбрана на Болоня. След отлична комбинация между Луис Муриел и Малиновски, украинецът се разписа с техничен удар в долния ляв ъгъл на вратата. В следващото си нападение домакините удариха и десния страничен стълб.

Две минути преди края на първата част домакините стигнаха до дузпа след наивна игра на опитния Данило. Бранителят събори на земята Ромеро при борба в наказателното поле след центриране от корнер. Реферът бе категоричен в отсъждането си и посочи бялата точка. Луис Муриел бе безкомпромисен от 11-те метра и увеличи преднината на своя тим с 19-ия си гол през сезона.

Кошмарът за Болоня стана пълен в 49-ата минута, когато гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Схаутен влезе изключително грубо в краката на Ромеро и получи директен червен картон.

С човек по-малко на терена, гостите съвсем свалиха гарда и логично допуснаха нови три попадения във вратата си. Само в рамките на две минути между 57-ата и 59-ата минути, резултатът набъбна на 4:0 в полза на домакините след точни удари на Ремо Фройлер и Дуван Сапата. Крайния резултат в мача оформи Алексей Миранчук четвърт час преди края на мача.

Така Аталанта се изкачи на второто място във временното класиране, на 11 точки от лидера Интер. Болоня на Валентин Антов е 12-ти с 38 пункта в актива си.