Отборът на Интер временно пое глътка въздух с междинния кръг в Серия А. В своя мач от 10-ия кръг притиснатите до стената „нерадзури“ надиграха трудно у дома Торино с 2:1 благодарение на недолюбвания си капитан Мауро Икарди. Аржентинецът вкара и двете попадения, второто от което падна минути преди изтичането на редовното време. По този начин той поне временно отложи надвисналото над треньора Франк де Бур уволнение.

Торино пристигна със самочувствие на „Джузепе Меаца“, след като спечели последните два мача срещу Интер. Отборът на Синиша Михайлович разчиташе много на контраатаките и остави на „нерадзурите“ да владеят топката.

Домакините стигнаха до ранни възможности чрез Жоао Марио и Кандрева, чийто изстрели прелетяха далеч от целта. Мауро Икарди от своя страна се размина за сантиметри с центриране на Кандрева, което щеше да го намери на много чиста позиция.

Торино се бранеше доста добре до 35-ата минута, когато груба грешка на вратаря Джо Харт позволи на „нерадзурите“ да открият. Кандрева пусна идеален извеждащ пас за Икарди, който хукна да гони топката, а Харт също излезе. Английският страж без проблеми стигна първи до кълбото, но вместо да го изчисти комфортно, го бутна право в краката на тичащия Икарди и топката се оплете в мрежата – 1:0.

На почивката Синиша Михайлович реши да направи офанзивна смяна и да заиграе с двама нападатели – ход, който щеше да окаже влияние върху мача. Така наставникът пусна в игра Макси Лопес за сметка на незабележимия Яго Фалке.

Мигът за Торино беше предшестван от хубава възможност за Интер в 63-ата. Тогава Едер получи топката пред наказателното поле и стреля силно към вратата, където Харт отби. Така започна и контраатаката на гостите, като Росетини пое кълбото и ги ритна далеч напред за Макси Лопес, който се пребори с човека си, а топката остана спорна между Андреа Белоти, Кристиан Ансалди и Жоао Миранда. Бразилецът загуби равновесие, докато я гонеше и падна на тревата, а Ансалди непохватно се спъна в него. По този начин Белоти овладя и влезе в наказателното поле, след което с мощен шут високо по диагонала разстреля Самир Ханданович.

Интер веднага се хвърли напред в търсене на ценната победа. В 66-ата Едер почти започна да празнува гол след свой изстрел с глава. В последния миг защитник пред голлинията блокира топката, която иначе щеше да влезе.

Все пак в 88-ата Икарди се превърна в големия герой. Резервата Родриго Паласио намери своя аржентински сънародник на не много лесна позиция – фронтално срещу вратата на около 14-15 метра и с човек пред себе си. Въпреки това голаджията стреля с хубаво движение си освободи коридор за стрелба и с десния крак заши кълбото под гредата зад Джо Харт – 2:1.

Така за първи път от доста време Интер намери място в топ 10 на класирането. Хората на Франк де Бур вече имат 14 пункта на сметката си.

В друг мач от кръга Ювентус не допусна изненада и разгроми гостуващия Сампдория с 4:1. По този начин „бианконерите“ се реваншираха пред феновете си за изненадващата загуба от Милан, а предвид загубата на „росонерите“ статуквото в класирането се върна към обичайното си положение.

Два бързи гола още в самото начало на мача лишиха срещата от каквато и да е интрига. Още в 4-ата минута Хуан Куадрадо изпрати чудесно центриране за Марио Манджукич, който с глава направи вратаря безпомощен – 1:0. Само пет минути по-късно Джорджо Киелини се възползва от чудесния корнер на Миралем Пянич, за да налети върху топката пред вратарското поле и да опъне мрежата зад Пуджони за 2:0.

След паузата за известен период интригата се върна. В 57-ата минута Денис Прает даде чудесен пас за Патрик Шик, а последният съумя да преодолее Норберто Нето, който замени Джанлуиджи Буфон на вратата.

В 65-ата Юве доведе нещата до 3:1. Първо Гонсало Игуаин стреля и предизвика спасяване от Пуджони. Стражът на Самп не успя да избие топката особено далеч, а Миралем Пянич дотича и я бутна в мрежата.

Три минути преди края домакините оформиха крайния резултат. Хуан Куадрадо завъртя топката от пряк свободен удар, а Киелини пак беше на точното място, за да прониже съперника след изстрел с глава – 4:1.

Ювентус остава начело с класирането с 24 точки, на 2 пред втория Рома. Третият Наполи има 20, а Милан е с 19 на четвъртото място.

Сампдория от своя страна заема 15-ото място с 11 пункта.

Серия А, 10-и кръг, резултати от сряда:

Киево – Болоня 1:1

Лацио – Каляри 4:1

Наполи – Емполи 2:0

Пескара – Аталанта 0:1

Сасуоло – Рома 1:3

Интер – Торино 2:1

Ювентус – Сампдория 4:1