Отборът на Каляри победи с 2:1 като гост четвъртия във временното класиране на Серия А - Аталанта. Двубоят на "Гевис Стейдиъм" бе от ключово значение за бергамаските, които след днешната загуба могат да бъдат извън Топ 4, ако Ювентус победи Верона.

Първото полувреме може да бъде запомнено с преимуществото на домакините, но до попадение във вратата на Алесио Краньо така и не се стигаше. Началото на втората част обаче се превърна в същински кошмар за "неровердите". Пет минути след почивката Гастон Перейро разпечата вратата на Хуан Мусо. Само 120 секунди по-късно аржентинският вратар си изкара директен червен картон.

Момчетата на Гасперини все пак успяха да се съберат, въпреки че бяха с 10 човека на терена, като Хосе Луис Паломино изравни в 64-ата. Радостта на Аталанта трая само 4 минути, преди отново Каляри да поведе. За втори път в прегръдките на своите съотборници попадна уругваецът Перейро.

С трите точки отборът от остров Сардиния се измъкна от опасната зона и вече е 17-и. Момчетата на Валтер Мадзари събраха 20 пункта и изпревариха Венеция, който е с 18, но и мач по-малко.