Преди да премине в Реал Мадрид Кристиано Роналдо бил на крачка от трансфер в Ювентус, припомнят в Испания. Чилийският нападател Марсело Салас обаче изиграл ключова роля за провала на сделката.

Португалецът, който по онова време играеше в Спортинг Лисабон, бил следен от „бианконерите“, които били очаровани от качествата му. Роналдо дори пътувал за Италия и посетил офисите на „Старата госпожа“ за финализиране на трансфера му, но историята завършва без успешен край. А причината – чилийският нападател на Ювентус Марсело Салас бил предвиден да влезе в сделката като „разменна монета“. Той обаче се възпротивил да заиграе в гранда от Лисабон и така всичко приключило.

Роналдо спаси приют за кучета в Португалия

За тази случка години по-късно си спомня бившият скаут на Ювентус Джани ди Марцио.

„Роналдо играеше с номер 18, когато аз работех в Юве. Наблюдавах го. Обадих се в клуба и казал, че това е може би най-добрият футболист в света“, разказа Ди Марцио.

Роналдо изпревари Меси в още една класация, номер 1 е по приходи

„Проведох преговори и докарах Роналдо в Италия през 2002-а година, за да парафира с клуба. Марсело Салас обаче не прие да премине в Спортинг, а той бе включен в сделката. Така тя се провали. Ювентус загуби Роналдо“, добави Ди Марцио.

През следващата 2003-а година Роналдо бе трансфериран в Манчестър Юнайтед, а от 2009-а година играе в Реал Мадрид.