Ювентус се завърна към победите в Серия А, надделявайки с 2:0 над Специя у дома. Срещата беше от 4-ия кръг на Калчото. Душан Влахович откри резултата в 9-ата минута, а в добавеното време на мача новото попълнение Аркадиуш Милик оформи крайния резултат.

„Бианконерите” заемат 4-о място във временното класиране с 8 точки, докато Специя е 13-и с 4 точки.

За гостите като титуляр започна националът Петко Христов. Защитникът остана на терена през целия двубой.

Ювентус поведе в резултата още с първата си възможност в мача. В 9-ата минута домакините получиха фаул пред наказателното поле и Душан Влахович с безпощадно изпълнение заби топката в мрежата за 1:0.

В 16-ата минута Христов изведе Джеси сам срещу вратаря и нападателят прати топката във вратата, но се оказа, че е бил в положение на засада. Малко по-късно Влахович стреля над вратата от удобна позиция.

В 40-ата минута Шчесни изпусна топката, след което се получи меле в наказателното му поле. В крайна сметка „старата госпожа” изчисти топката. Полякът обаче се контузи в тази ситуация и беше заменен от Матия Перин.

В 53-тата минута Мирети се освободи пред наказателното поле и стреля силно, но след рикошет топката мина над вратата. В 66-ата минута Душан Влахович получи прекрасно центриране от корнер и стреля с глава отблизо, но Драговски направи страхотно спасяване на голлинията си.

В добавеното време на мача Мирето намери Милик в наказателното поле, той се обърна и матира вратаря за 2:0.