Отборите на Болоня и Ювентус завършиха при резултат 1:1 на „Ренато Дал'Ара“ в последния двубой от 32-рия кръг на Серия "А". Рикардо Орсолини откри резултата за домакините още в 10-ата минута от дузпа, а в 31-вата Аркадиуш Милик пропусна да изравни за гостите от бялата точка. Полякът все пак вкара изравнителен гол, но в 61-вата минута.

Изненадващо или не, домакините взеха аванс още в 10-ата минута, когато Орсолини беше точен от дузпа, която сам си спечели след фал на Данило. Любопитното е, че главният съдия Симоне Соца изцяло се довери на преценката на колегите си от ВАР, тъй като поради техническа неизправност не можеше сам да прегледа ситуацията на терена.

В 21-вата минута Костич стреля от дистанция, но ударът му се оказа твърде разочароващ. Четири минути по-късно Милик отправи воле, което обаче завърши в ръцете на Лукаш Скорупски. Малко след това Фаджоли можеше да изравни отблизо, но вратарят изби шута му. Халфът опита да се разпише от добавка, но и този път Скорупски прояви блестящ рефлекс и отново опази мрежата си суха. 

Все пак в 31-вата минута „бианконерите“ също получиха правото да изпълнят дузпа. До нея се стигна след нарушение на Йон Лукуми срещу Милик на границата на наказателното поле. Соца реши да отсъди пряк свободен удар, но отново се вслуша в колегите си от ВАР и посочи бялата точка. Именно Милик изпълни дузпата, но го направи твърде несериозно и Скорупски с лекота улови топката.

В 44-тата минута Куадрадо получи възможността да стреля, но не намери целта. В добавеното време на първата част Бароу можеше да удвои аванса на своя тим, но Войчех Шчесни спаси удара му.

Втората част започна с далечни изстрели на Бароу и Фъргюсън, които обаче не затрудниха Шчесни. В 61-вата минута Милик се възползва от избита топка и с прецизен удар я прати в мрежата за 1:1, с което се реваншира за пропуснатата дузпа.

В 74-тата минута Орсолини опита акробатичен удар, след който Шчесни отклони топката и не позволи на влезлия от пейката Джошуа Зиркзее да направи добавка.

Последваха три далечни удара на домакините - тези на Фъргюсън и Пош бяха неточни, а този на Зиркзее беше спасен. В 84-тата минута появилият се като смяна Мишел Ебишер имаше чудесна възможност да вкара победен гол, но при шута му топката мина покрай вратата.

При ответната атака на гостите резервата Матиас Соуле получи златен шанс да направи обрата пълен, но пред опразнена врата прати топката над нея.