Отборът на Ювентус победи Болоня с 3:0 в мач от 19-я кръг на италианската Серия А. С успеха Юве вече има 45 точки на първата позиция в класирането с 4 точки пред втория Рома, но и мач по-малко. 

Така Юве продължи победната си серия на четири мача в италианския шампионат. Тимът на Болоня, който надви като гост Пескара в последния кръг на Серия А остава 15-и в класирането с 20 точки в актива си. 

Попаденията за домакините бяха дело на Гонсало Игуаин на два пъти – в 7-ата и 54-ата минута и на Пауло Дибала от дузпа в 41-ата минута.

Ювентус излезе с намерението да не позволи никакви изненади срещу Болоня и още в 3-ата минута Пауло Дибала опита да изведе опасно съотборник, но защитник се намеси навреме. Попадението обаче бе въпрос на време и в 7-ата минута Гонсало Игуаин изведе домакините напред в резултата. Игуаин се разписа за 1:0 с чудесен удар в долния десен ъгъл на вратата на гостите.

Стражът на Болоня Антонио Миранте пък заслужи овации в 24-ата минута след далечен удар на Клаудио Маркизио. Три по-късно и Миралем Пянич пробва мерника си, но ударът му бе блокиран.

В 40-ата минута обаче Ювентус получи праводо да изпълни дузпа и Пауло Дибала не стреши за 2:0 в 41-ата минута на срещата.

След почивката домакините продължиха да доминират и в 55-ата Гонсало Игуаин вкара втория си гол в мача, правейки резултата 3:0 за Юве с глава от близко разстояние.

Пянич пропусна нов шанс за гранда от Торино в 57-ата минута.

В 80-ата минута Марио Манджукич пък пробва да изведе съотборник с далечно центриране, но шутът му нямаше достатъчно сила и защитата на Болоня се справи.

До края Ювентус нямаше никакви проблеми да приключи спокойно мача и с заслужено ликува с 3:0.