Ювентус постигна много важна победа с 2:0 в домакинството си на Кремонезе от 35-ия кръг на Серия "А". По този начин "старата госпожа" на практика си гарантира място в топ 4 в крайното класиране. Торинци вече водят с 8 точки пред петия Милан и едва ли ще допуснат да бъдат изместени в оставащите три кръга. И двата гола в мача паднаха през второто полувреме, а те бяха дело на Николо Фаджоли в 55-ата и Глейсон Бремер в 79-ата минута. Лошата новина за домакините на "Алианц Стейдиъм" бе, че Пол Погба отново се контузи и напусна терена след само 24 минути игра.

Масимилиано Алегри заложи на Душан Влахович на върха на атаката и Пол Погба зад гърба му. В средата на терена пък действаха Николо Фаджоли, Адриен Рабио и Леандро Паредес. Давиде Балардини пък бе избрал да започне мача с Феликс Афена-Гиан и Давид Окереке в атака. В средата на терена играта движеха Пабло Галдамес, Суахило Мейте и Марко Бенаси.

В началните минути Ювентус имаше инициативата, макар и без да може да стигне до реална голова опасност пред вратата на съперника. В 18-ата минута след центриране от корнер Бремер стреля с глава, но доста неточно. Минута по-късно Душан Влахович се освободи в наказателното поле, но ударът му премина покрай вратата.

Лошата новина за торинци бе, че Пол Погба, който се представяше доста добре до момента, отново почувства болки и поиска смяна, като в 24-тата минута напусна терена със сълзи на очи, а на мястото му се появи Аркадиуш Милик.

В 30-ата минута Милик отправи и първия точен удар за домакините, стреляйки от далечна дистанция, но Карнесеки внимаваше и спаси. Веднага след това и Кремонезе отговори с първия си изстрел във вратата на съперника, той бе отправен от Афена-Гиан, но бе твърде слаб, за да затрудни Матия Перин. В 32-рата минута последва нов шанс за Юве. Бремер стреля опасно с глава след центриране от корнер, но право в обсега на Карнесеки, който макар и трудно, но спаси.

В 45-ата минута Милик получи прекрасен пас зад защитата, но вместо да свали топката към Влахович, реши да я спира с гърди и в крайна сметка не успя дори да отправи удар към вратата. И втората част започна с положение за "бианконерите". Киеза си освободи пространство и отправи шут, който обаче бе крайно разочароващ и мина далеч от вратата. В 53-тата минута Адриен Рабио опита далечен изстрел, но Карнесеки направи поредно важно спасяване.

Две минути по-късно резултатът бе открит. Киеза увлече двама защитници по левия фланг и върна за Фаджоли на границта на наказателното поле, а той с мощен шут прати топката във вратата за 1:0. Кремонезе отговори със силен удар на Валери от около 25 метра след разиграане от фаул, но топката профуча покрай вратата. В 70-ата минута Анхел ди Мария опита да обстрелва вратата на съперника от трудна позиция, но не му се получи особено добре.

В 74-тата минута резултатът можеше да бъде удвоен. Аркадиуш Милик отбеляза гол, но той не бе зачетен заради засада. След това в 77-ата минута Адриен Рабио бе изведен на скорост в пеналта, но ударът му мина опасно близо до гредата. Натискът на "старата госпожа" все пак даде резултат. В 79-ата минута след центриране от корнер Милик свали с глава към Бремер, първият опит на бразилеца да стреля с крак бе блокиран, но веднага след това той скочи и с глава вкара топката в мрежата за 2:0.

В 85-ата минута трябваше да падне трети гол за торинци, след като Адриен Рабио бе оставен непокрит в близост до вратата, но Влад Кирикеш със самоотвержане намеса спря удара на французина на голлинията. Две минути след това и Мойс Кийн имаше добра възможност да стреля към вратата на съперника, но прати кълбото встрани от целта. В последната секунда на мача Федерико Гати бе близо да отбележи трети гол, но изстрелът му с глава отблизо бе спасен от вратаря на съперника.

След тази победа Ювентус събра актив от 69 точки и остава на 2-рото място във временното класиране. Кремонезе пък е с все по-малки шансове за спасение, като запазва 19-ата си позиция с 24 точки и е на 6 от спасителното 17-о място.