Ювентус не срещна никакви трудности при домакинството си на Удинезе в мач от 27-ия кръг на Серия А. „Старата госпожа” се наложи с 4:1 и за пореден път показа, че няма никаква конкуренция в шампионата. Предвид солидната преднина от 16 точки в първенството и предстоящия ключов реванш от Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид, Масимилиано Алегри даде почивка на голяма част от титулярите си, а това отвори вратите за 19-годишния Мойс Кийн, който записа първия си мач като титуляр за тима от Торино през този сезон.

Кийн се отблагодари по най-добрия начин за гласуваното му доверие и реализира първите два гола в срещата. На практика нападателят вкара при първата си среща с топката в мача. След атака отляво Алекс Сандро пусна остър пас в наказателното поле, където Кийн се измъкна от засадата и от близко подложи крак за 1:0.

В 26-ата минута домакините трябваше да извършат принудителна смяна, след като дълго лекувалия травма Андреа Барзали трябваше отново да напусне терена контузен.

Вторият гол в мача, който бе и втори за Кийн, бе още по-впечатляващ. Нападателят сам открадна топката в центъра на терена и напредна мощно по лявото крило. Вместо да комбинира със свой съотборник, Кийн финтира бранител и с труден удар в близкия ъгъл увеличи преднината на своя тим.

През второто полувреме голмасйторът на Юве спечели и дузпа за домакините, която бе превърната в гол от Емре Джан в 67-ата минута. Само четири по-късно Блез Матюиди се разписа с глава след центриран отдясно, за да направи резултата 4:0.

Гостите все пак стигнаха до почетно попадение, дело на Кевин Лазаня. Той овладя по перфектен начин дълго подаване, напредна много добре по лявото крило и с удар по диагонала не остави шансове на стража на домакините.

Участие в мача за Ювентус не взе голямата звезда на тима Кристиано Роналдо.