Отборът на Ювентус победи с 1:0 в домакинството си на Лече от междинния 6-и кръг в Серия "А". Така "бианконерите" временно се изкачи на второт място с 13 пункта след 6 мача. 


Gulliver/GettyImages
28 снимки

Минута бе нужна на домакините да създадат опасност пред вратата на Лече. Адриен Рабио стреля в очертанията на вратата, но твърде слабо и в обсега на вратаря.

В 7-ата минута Федерико Киеза опита нещо средно между диагонален удар и центриране, но не се получи нито едно от двете и топката не застраши вратата. Отново Киеза си освободи пространство и отправи силен изстрел по земя в 13-ата минута. Шутът му обаче мина встрани от целта.

В 13-ата минута удар от дистанция на Федерико Киеза мина много близо до вратата на Владимиро Фалконе. Осем минути след това италианският страж се отчете с добро спасяване след далечен удар на Аркадиуш Милик.

Втората част започна с положение пред вратата на Войчех Шчесни. При центриране от фаул Федерико Баскирото стреля с глава, но доста неточно.

Ювентус все пак поведе в 57-ата минута. След продължително разиграване в наказателното поле на домакините Уестън Маккени центрира за Адриен Рабио, който свали с глава към Аркадиуш Милик, който отблизо засече топката във вратата. ВАР показа, че няма засада в ситуацията и попадението бе зачетено. Гостите претендираха и за игра с ръка на Даниеле Ругани, каквато имаше, но доста по-рано в хода на атаката, така че реферите прецениха, че няма как да отменят гола.

В 66-ата минута Адриен Рабио нанесе удар от границата на наказателното поле, който обаче нямаше необходимата точност и излезе в аут.

В добавеното време гостите останаха с човек по-малко на терена след спорен червен картон за Мохамед Каба. Той се строполи в наказателното поле след сблъсък с Федерико Киеза. Съдията обаче прецени, че това е симулация и му показа втори жълт и червен картон.