Ювентус ще играе на финала за Купата на Италия, след като спечели и реванша с Фиорентина с 2:0. Торинци се наложиха с 1:0 в първия мач във Флоренция и ще защитават трофея срещу Интер. Головете за Ювентус вкараха Федерико Бернардески (32) и Данило (90+4).
 
Първото положение в мача бе пред вратата на Ювентус още в 3-ата минута. Вратарят на "бианконерите" Матия Перин изпусна топката и  Лукас Торейра веднага отправи удар, който обаче срещна съотборника му Артур Кабрал на голлинията. Удар на Душан Влахович в 13-ата минута пък бе спасен от стража на гостите.
 
В 32-ата минута домакините откриха резултата след отлична контраатака, която бе завършена от Бернардески с техничен удар за 1:0.

Малко преди почивката стражът на Ювентус спаси опасен удар на Кабрал. Отново Матия Перин бе във фокуса на вниманието в 51-ата минута, след като отрази изстрел с глава отблизо на Лукас Мартинес. Пет минути след това Денис Закария можеше да удвои резултата, но ударът му срещна гредата. В 70-ата минута Рабио отбеляза гол, който обаче беше отменен заради засада.

В четвъртата минута на добавеното време торинци отбелязаха второ попадение. Хуан Куадрадо върна към Данило, който с лекота направи 2:0.