Ювентус спечели шампионската титла на Италия за 31-и път, след като победи Сампдория като гост с 1:0 и стана недостижим за преследвачите си. Това е и четвъртото поредно „скедето“ за тима от град Торино.

„Старата госпожа“ набра 79 точки четири кръга преди края и няма как да бъде застигнат от преследвачите си Лацио и Рома, чиито мачове в 34-ия кръг предстоят, но вече изостават съответно със 17 и 18 точки от торинци.

Мачът започна при неособено високо темпо на игра. Първият половин час премина и без сериозни положения за гол, но такъв падна в 32-ата минута в полза на Ювентус. Тогаа Лихщайнер центрира към далечната греда, а там добре пласиран беше Видал, чийто диагонален удар с глава матира вратаря на Сампдория Вивиани за 0:1.

Това бе добър знак за „Старата госпожа“, защото досега всичките 5 пъти, когато се е разписвал Видал през сезона, Ювентус бе печелил мачовете си.

Сампдория опита да отвърне на удара в 64-ата минута, когато Ето`О пусна чудесен успореден пас на Берджесио, чийто удар бе блокиран в последния момент от Бонучи.

Шест минути преди края Бонучи с глава можеше и да покачи резултата в полза на Ювентус, но и така радостта на „бианконерите“ стана факт.

Мачът приключи с минимална победа с 1:0 на Ювентус, който узакони 31-ото си „скудето“. Клубът има и две отнети титли.