Отборът на Ювентус постигна резонна победа над Лече в първи мач от 28-ия кръг на Серия А. „Старата госпожа” се наложи над закъсалия свой противник без никакво напрежение, а резултатът 4:0 е най-малкото, с което можеха да си тръгнат гостите.

Тимът на Лече, който продължава борбата си за оцеляване, пристигна в Торино без цели петима основни играчи, които липсваха поради различни причини.

Двубоят на стадион „Алианц” започна мудно, но в 31-ата минута Фабио Лучони сгреши фатално, след като фаулира откъсващия се сам срещу вратата Родриго Бетанкур. Бранителят на Лече бе изгонен с директен червен картон, а това допълнително наклони везните в полза на домакините.

През второто полувреме Юве стигна до два безответни гола в рамките на десетина минути, които бяха реализирани от обичайно заподозрените Пауло Дибала и Кристиано Роналдо. Той бе точен от бялата точка.

В заключителните моменти от срещата Гонсало Игуаин и Де Лихт оформиха разгрома над Лече.

Юве продължава да бъде лидер в подреждането с актив от 69 точки, вече на седем повече от втория Лацио. Лече пък остава в зоната на изпадащите.