Шампионът на Италия – Ювентус постигна трудна победа над Аталанта с 3:1 като гост. Лидерите в класирането губеха в резултата до средата на второто полувреме, когато обаче Гонсало Игуаин започна обрата за „бианконерите“. Той се отчете с 2 гола, а Пауло Дибала с един. Преди тях Муса Бароу бе открил за домакините.

В 18-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Зад бялата точка застана Муса Бароу, който обаче удари горната греда.

5 минути след това Марио Пасалич се извиси над всички и насочи топката с глава в долния десен ъгъл, но Войчех Шчесни се намеси с вещина.

В 26-ата минута Федерико Бернардески получи контузия и бе заменен от Аарън Рамзи.

Половин час по-късно Аталанта откри резултата. Муса Бароу направи добър пробив, центрира топката в наказателното поле, където Робин Госенс я засече с глава и я прати в левия ъгъл по неспасяем начин за Шчесни.

В 74-ата минута шампионите възстановиха паритета. Непокритият Гонсало Игуаин овладя по чудесен начин топката в пеналтерията, стреля и след рикошет коженото кълбо влетя във вратата по неспасяем начин.

В 82-ата минута обратът стана пълен. Отново Гонсало Игуаин бе над всички, след като завърши от близко разстояние атака на гостите. Хуан Куадрадо се отчете с асистенция.

В продължението на мача Пауло Дибала подпечата победата на „старата госпожа“, след като нахлу в отдясно в наказателното поле с топката и без да се замисля стреля по земя в долния ляв ъгъл на Голини.