Националният тим на Италия записа равенство 1:1 в контролата си срещу Украйна, която се игра на стадион „Луиджи Ферарис“ в Генуа. Тимът на селекционера Роберто Манчини бе по-добрият на терена, но отново не успя да убеди с играта си.

Контролата бе организирана с благотворителна цел, като средствата от нея ще бъдат дарени на засегнатите от трагедията при срутването на моста Моранди в Генуа на 14 август.

Двубоят бе прекъснат в 43-ата минута в памет на жертвите, които са точно 43.

Италия никога не е губила от Украйна в официален мач, като шест от седемте им мача до този момент, „скуадра адзура“ имаше шест победи. В тези мачове Италия е отбелязала 14 гола и е допускала едва две попадения във вратата си.

Въпреки много силното първо полувреме днес, домакините не успяха да реализират попадение. Това се случи в началото на втората част, когато точен бе Федерико Бернардески. Само седем минути след откриването на резултата обаче, Украйна отново успя да възстанови статуквото чрез Руслан Малиновски.

Следващият мач за тима на Роберто Манчини е в събота срещу Полша от турнира Лига на нациите. Украйна пък се изправя срещу Чехия на 16-ти октомври.