Отборът на Милан се класира по инфарктен начин на 1/4-финалите в турнира за Купата на Италия. „Росонерите“ и Торино не успяха да си вкарат гол нито в редовното време и продълженията, завършили с нулево равенство, но домакините бяха безпогрешни при дузпите и вече чакат победителя от двойката Интер - Фиорентина.

Милан пък продължи отличната си серия в Купата, тъй като те неизменно достигат 1/4-финалите в последните 12 години.

Първата по-интересна ситуация дойде в 21-ата минута, когато Саму Кастийехо имаше претенции за дузпа за игра с ръка на бранител на гостите в наказателното поле, но реферът Паоло Валери прецени, че не е имало нищо нередно.

След половин час игра завърналия се в игра Златан Ибрахимович стреля силно, но над гредата.

В 37-ата минута гостите можеха да поведат, но Чиприан Татарашану спаси удар на Гояк.

Още на старта на втората част  Леао се оказа на добра позиция, но фалцовият му изстрел не затрудни Милинкович-Савич. Малко по-късно португалецът беше изведен на чиста позиция, но стреля в тялото на вратаря на Торино.

Натискът на Милан се усилваше с всяка изминала минута и в рамките на 180 секунди гредите на два пъти спасиха Торо. Първо Диого Далот нацели десния страничен стълб, а след това и Давиде Калабрия, след рикошет в Ансалди, нямаше късмет топката да попадне във вратата.

В 71-ата минута вратарят на торинци Ваня Милинкович-Савич обработи лошо топката и Леао го пресира. И двамата паднаха, а нападателят на Милан поиска дузпа, но съдията беше на друго мнение. Заради оспорване от пейката пък Дажанлуиджи Донарума получи червен картон.

Малко след това стражът на Торино спаси изстрел на Хакат Чалханоглу. В 86-ата минута турският национал подаде перфектно на Браим Диас, но той шутира над вратата. Така се стигна до продължения.  

Още в началото резервата Андреа Белоти пробва диагонален удар, но Татарашану спокойно улови.

В 95-ата минута Тео Ернандес пробва далечен изстрел, а Милинкович-Савич изби в корнер.  

В началото на второто продължение дебют за „росонерите“ направи Джакомо Олцер, който замени Браим Диас. До края обаче умората в играчите на двата тима си каза думата и всичко щеше да се реши след дузпи.    

При тях Торино на три пъти излизаше напред след точни удари на Белоти, Лукич и Лянко, но Кесие, Ернандес и Тонали изравняваха за Милан.

Татарашану пък спаси третата четвъртата дузпа за гостите, която беше изпълнена от Томас Ринкон. Капитанът и рожденик днес Романьоли вкара четвъртата дузпа за „росонерите“, а класирането за следващия кръг подпечата Чалханоглу.

Това е втора важна победа за Милан с дузпи през сезона, след тази, с която отборът влезе в групите на Лига Европа.

Следващият мач на „росонерите“ е гостуване на Каляри в Серия А, докато На Торино му предстои домакинство на новака Специя на Андрей Гълъбинов.

МИЛАН - ТОРИНО 0:0 /след продължения и 5:4 след дузпи/

При дузпите:

0:1 - Белоти

1:1 - Кесие

1:2 - Лукич

2:2 - Ернандес

2:3 - Лянко

3:3 - Тонали

3:3 - Ринкон (Татарашану спасява)

4:3 - Романьоли

4:4 - Милинкович-Савич

5:4 - Чалханоглу