Отборът на Итнер потрепери много при визитата си в Реджо Емилия на Болоня, но победи с 2:1 в мач от 11-ия кръг от италианската Серия А. Трите попадения дойдоха през втората част, а домакините откриха в 59-ата минута чрез Роберто Сориано. Четвърт час по-късно Ромелу Лукаку изравни, а отново белгиецът, но в 91-ата от дузпа прати точките за Милано.

Първият сериозен шанс бе за Болоня, който в третата минута можеше да откри след чудесен соло пробив на Никола Сансоне. Ханданович направи тогава добро спасяване.

Десет по-късно Лаутаро Мартинес стреля много добре, но Лукаш Скорупски отрази удара, а в 17-ата Ромелу Лукаку можеше да открие, но не сполучи. Отново белгиецът получи възможност да се разпише в 30-ата минута, но Скорупски направи сензационно спасяване.

В 39-ата минута пък Лукаку откри резултата, но голът му бе отменен, тъй като стрелецът бе в засада.

След близо час игра Роберто Сориано вкара гол за Болоня, извеждайки го напред, но в 75-ата Ромелу Лукаку изравни резултата след удар от малък ъгъл в опразнената от Скорупски врата. Така се стигна до добавеното времена срещата, в което „нерадзурите” получиха право да изпълнят дузпа и след премерен удар на белгиеца победата остана за Интер.

Така миланският тим зае първото място с 28 точки и две пред Ювентус, който играе по-късно в съботния ден.