Интер се наложи с класическото 3:0 при гостуването си на Дженоа. Ромелу Лукаку откри резултата през първото полувреме на "Луиджи Ферарис". През втората част Алексис Санчес добави още едно попадение, а в самият край на двубоя белгиецът реализира още един гол, за да оформи крайният резултат.

Първият възможност се откри още в 8-ата минута и беше дело на Пинамонти, но ударът му се оказа неточен. В 13-ата шут на Лукаку беше блокиран, а този на Кристиан Ериксен попадна право в ръцете на Матиа Перин. В 22-ата Интер организира много добра атака, но ударът по земя на Брозович мина на сантиметри от вратата. В 28-ата Самир Ханданович спаси далечен удар на Петер Аркенсен. Малко след това Ериксен стреля над вратата.

В 32-ата Лаутаро преодоля Едоардо Голданига, но Кристиан Ромеро направи важно изчистване. Две минути по-късно обаче Бираги намери с центриране Лукаку, който с удар с глава откри резултата в полза на гостите.

В края на полувремето Роберто Галярдини фаулира Валон Бехрами и получи жълт картон, който ще го извади за дербито с Наполи в следващия кръг. От пряк свободният удар Филип Ягиело шутира покрай гредата.

Интер бе по-агресивният тим в началото на втората част, но до опасности пред Матиа Перин не се стигаше. Добри възможности се откриха пред Виктор Моузес и Лаутаро Мартинес, но двамата не намериха целта.

В 70-ата минута нигериецът нахлу в наказателното поле, но подаването му бе пресечено и топката излезе в ъглов удар.

В 83-ата минута все пак Виктор Моузес се реваншира за пропиляната възможност и перфектно центирара към Алексис Санчес, който отблизо удвои преднината на "нерадзурите".

Дженоа опита да отговори, но чак в 89-ата минута се откри добра възможност за "грифоните". Матиа Дестро стреля, но право в ръцете на Самир Ханданович.

Дълбоко в добавеното време Ромелу Лукаку реализира вторият си гол в мача, оформяйки крайният резултат 3:0 в полза на Интер.

С успеха "нерадзурите" се изкачиха на втората позиция с актив от 76 точки, докато Дженоа остана точно над чертата - 17-о място с 32 пункт и все още е застрашен от изпадане. В следващият кръг Интер приема Наполи, а "грифоните" гостуват на Сасуоло.