Интер постигна втори успех през сезона досега, след като надви с 5:2 Беневенто в друг отложен мач от първия кръг. Ромелу Лукаку се разписа на два пъти (1' и 28') още на старта, а Роберто Галиардини (25') направи мача лесен за "черно-сините". Ашраф Хакими (42') и Лаутаро Мартинес (71') вкараха четвъртия и петия гол, а Беневенто върна два чрез Джанлука Капрари (34' и 76').

Тимът на Конте започна вихрено двубой и не даде на съперника време да се замисли какво се случва на терена. Още след 28 секунди гостите поведоха. Отлично двойно между Коларов и Хакими изведе бившия играч на Реал Мадрид отдясно, а той намери Лукаку в центъра. Белгийският нападател нямаше проблем да засече топката към мрежата и да открие резултата.

Интер имаше сериозно предимство и изглеждаше изключително опасен в предни позиции. В 25-ата минута “нерадзурите” стигнаха до второ попадение. След центриране на Хакими, Ашли Йънг отклони топката към Галярдини и той удвои авнса на гостите. Малко по-късно Лукаку отбеляза втория си гол в мача след подаване на Галярдини. За белгиеца това бе трети гол от началото на сезона. Беневенто успя да върне едно попадение след грешка на Ханданович.

Вратарят изрита лошо топката, като я прати на крака на Капрари и той го наказа с прецизен удар. Интер обаче още преди почивката прекърши всякакви надежди на съперника си за обрат. Хакими, който играеше за първи пък като титуляр за “нерадзурите”, направи резултата 1:4. Мароканецът изигра много силен мач и изтормози защитата на домакините по дясното крило.