Интер започна чудесно и поведе с 3:0 на гостуващия Фиорентина. В края на мача от Серия А обаче „нерадзурите“ трепериха за победата с 4:2 срещу останалия в края на първата част с 10 души гостуващ тим. Двубоят бе от 14-ия кръг.

Марсело Бразавич започна головата серия в мача с удар извън пеналта за 1:0 още в 3-ата минута. В 9-ата минута резултатът набъбна на 2:0 за интеристите, след като Кандрева се възползва от отбитата топка,у за да я вкара в мрежата на „виола“. Когато резултатът стана 3:0 за Интер в 19-ата минута никой не очакваше, че домакините може да имат проблеми до края на мача. И то въпреки че Никола Калинич намали резултата на 3:1 в 37-ата минута.

В края на полувремето Гонсало Родригес от Фиорентина бе изгонен с директен червен картон, въпреки че футболистът на гостите не вярваше на очите си. Но Интер пропускаше шансовете си през второто полувреме, а Фиорентина върна още един гол в 62-ата минута. Вкара го Йосип Иличич извън наказателното поле за 3:2. Този резултат се задържа до 90-ата минута, когато Мауро Икарди оформи крайното 4:2. Двата отбора са съседи в класирането, като Интер има с точка повече на осмата позиция, а Фиорентина, с мач по-малко, е девети с 19 пункта.