Фиорентина и Парма не излъчиха победител, завършвайки при равенство 3:3, в спиращ дъха мач от 26-ия кръг на Серия А.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Головото шоу стартира в 28-ата минута, когато Лукас Куарта бе над всички в наказателното поле и с глава откри резултата в полза на домакините.

Но радостта за „виолетовите“ бе само в рамките на четири минути, след като Ерик Пулгар игра с ръка в собственото си наказателно поле и „дуковете“ получиха дузпа. Зад топката застана Юрай Куцка и с изстрел в долния десен ъгъл изравни.

В заключителните минути на първото полувреме Фиорентина отново излезе напред в резултата. Никола Миленкович бе на правилното място и с изстрел в горния десен ъгъл реализира.

Парма стартира агресивно втората част, но стигна до изравнителното попадение чак в 72-ата минута, когато Ясмин Куртич се засече центриране и прати топката неспасяемо в десния ъгъл.

Драмата тепърва предстоеше и тя настъпи в последната минута на двубоя. Роберто Инглезе подаде в наказателното поле, където Валентин Михайла се разписа отблизо.

Но домакините не се отказаха и притиснаха своя съперник, за да спечелят точката дълбоко в добавеното време, когато Симоне Якопини засече топката в собствената си врата.

Поделената точка не помогна на двата тима, след като Фиорентина остана на 14-ата позиция с актив от 26 точки, докато Парма е в опасната зона с 16.