Отборът на Интер се изкачи на третата позиция в класирането на Серия А след четвъртия си пореден успех в шампионата на Италия. „Нерадзурите” се наложиха с 2:1 като гост на Спал в мач от 8-ия кръг.

В герой за гостите се превърна Мауро Икарди, който успя да измъкне тима от сложната ситуация, в която го постави Спал.

Още в 14-ата минута Интер поведе. Симе Вършалко центрира в наказателното поле, Мауро Икарди, преодолявайки защитник на съперника, засече с глава отблизо за 1:0.

Само 4 минути след това обаче Спал получи право да изпълни 11-метров наказателен уда за нарушение на Миранда срещу Фелипе. Ударът на Мирко Антенучи обаче се оказа в аут.

Все пак гостите успяха да стигнат до равенството в 72-ата минута. Тимът съвсем заслужено достигна до изравнително попадение, изработен от Фарес, но реализирано отблизо от Алберто Палоски.

В крайна сметка Интер стигна до трите точки с попадение отново на Мауро Икарди в 78-ата минута. Иван Перишич намери 25-годишният аржентинец, а той от своя страна стреля по земя в далечния ъгъл за крайното 2:1.

Интер вече има 16 точки в актива си на 3-ото място след лидера Ювентус (24) и Наполи (18). Спал е на 14-а позиция с 9 точки, колкото има и Каляри.